Makarski Vodovod: Zaštitite cijevi, stiže velika hladnoća!

Potrošače na području Makarske rivijere iz Vodovoda obavještavaju što trebaju učiniti vezano za najavljeno pogoršanje vremena i niske temperature

Obzirom na najave niskih temperatura već ovaj tjedan prijeko je potrebno zaštititi vodovodne instalacije od smrzavanja. Za njihovo održavanje su zaduženi korisnici vodovodne usluge, te savjetujemo da još jednom provjerite zaštitu svojih internih vodomjerila i vodovodnih instalacija.

Potrebno je zaštititi vodovodne instalacije, prvenstveno okno vodovodnog priključka, te instalacije koje su više izložene hladnoći, kao vanjske slavine, cijevi koje su izvan objekata i u negrijanim objektima, kao što su vikendice, garaže, konobe i slično.

 Stoga iz Vodovoda mole potrošače da poduzmu sljedeće radnje i mjere opreza:

Zaštite vodomjerno okno priručnim sredstvima poput: dasaka, starih deka, tkanine, stiropora, slame, jutenih vreća i sl.

Ispuste vodu iz slavina u dvorištu i internih vodovodnih cijevi koje nisu na propisnoj dubini.

U vikendicama i ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje, te kod odlaska na duži put, zatvore ventil iza vodomjera i ispuste vodu.

Također treba pripaziti na vodomjere u zgradama u podrumskim prostorijama koje nisu grijane, posebno u prostorima koji imaju nezaštićene otvore (razbijene podrumske prozore, otvore u zidovima i sl.)

Iz Vodovoda zahvaljuju na razumijevanju, a za dodatne informacije građani se mogu obratiti Gradskom centru Osejava Makarska.(makarska.hr)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here