Pucali mu u gume, ali je zadarskoj policiji svejedno pobjegao!

Sinoć oko 21 sat u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, nepoznati vozač je na benzinskoj postaji natočio gorivo, nakon čega se udaljio vozilom marke BMV

Ubrzo nakon toga oko 21.50 sati u ulici Put Gumlina u Zadru, nepoznata osoba je provalila u skladište obrta, gdje ga je zatekao član obitelji vlasnika,  kojom prilikom se prilikom nepoznata osoba udaljila vozilom s mjesta događaja.

Postupajući po navedenim dojavama, policijski službenici su iza 23 sata u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru, uočili parkirano vozilo marke BMW (PŽ).

Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, nakon čega se vozač oglušio o više izdanih zapovijedi te pokrenuo  vozilo pri čemu je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju.

Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar,  tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju. Kako se vozač unatoč upozorenjima i dalje nije zaustavljao, policijski službenici su uporabili vatreno oružje, pucajući u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom.

U tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se poduzima očevid na mjestu događaja i traje intenzivna potraga za vozačem.

2 KOMENTARI

  1. Moje skromno misljenje je da je novi / 27 g star / način funkcioniranja ekonomije i vlasnistva od policije napravio servis za sitne obracune izmedju susjeda, rodbine,između vlasnika novih oblika obrta, firmi i sitnog podmetanja i kradjica , a ponekad policija radi i ono što su zaista poslovi policije ( prava kaznena nedjela i djela ) .Zašto oni koji masno naplaćuju svoje usluge, u ovom slučaju benz. postaje nemaju sustav zaštite ( osim video nadzora ).Snimi, potrazi pomoć onih koji postoje na tržištu, plati, da taj dozna tko je zaboravio platiti ili pobjegao da ne plati tih 200 kn. Najlakse je nazvati policiju, tada neki mladi policajac koji još nema dovoljno znanja a ni prakse potegne za oružjem ne razmišljajući da mu je bolje da promaši nego da pogodi počinitelja tog strašnog zločina . Jer traumu i bol koju ce kasnije u sudskim postupcima trpiti nitko mu neće moći platiti, a sve radi 200 ili 300 kn goriva. Ne opravdavam sitnog kriminalca, njegov postupak ili bivše ispade i razbijanje glave nesretnoj susjedi ali 27 god je dovoljno da se urede odnosi između kapitalista, obrtnika, usluga koje nude i zaštite svojih interesa svojim resursima a ne državnim.Dodatne mjere teh zaštite ili te usluge koje si tražio platiti policiji pa će onda biti više policije s većim plaćama. Ne bi tada mladi policajci radi plaće od 4000 kn nakon ugovorenog 1. ugovora o radu odlazili u Njemačku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here