Tko je Pere Č. koji je bježao s probušenim gumama zadarskoj policiji?

Benzinska u Ulici Hrvatskog sabora, skladište na Putu Gumlina, parkiralište obiteljske kuće Put Gaja te raskrižje Puta Nina i Ulice Lovre Matačića mjesta su događanja filmske potjere koja se u utorak navečer odvijala u Zadru

Stari znanac policije Pere Č. (32) najprije je na benzinskoj crpki na zadarskoj obilaznici natočio goriva za 300 kuna, no nije ga platio, nego je pobjegao u crnom BMW-u, piše Jutarnji list. Sljedeća postaja bilo mu je skladište elektromaterijala na Novom Bokanjcu. Parkirao se na rikverc i htio ukrasti električne instal acije i bakar, no to mu nije pošlo za rukom pa je pobjegao.

Prava pak drama odvila se u ulici Put Gaja gdje su ga policajci pokušali zaustaviti pucajući mu u gume. Naime, policajci su u 23 sata u toj ulici uočili parkirani BMW požeških registarskih oznaka. Prišli su vozilu i zapovjedili vozaču da otvori vrata i izađe, no on ih nije poslušao. Štoviše, u jednom je trenutku pokrenuo BMW, udario u susjedni parkirani auto i krenuo na policajca koji je živu glavu izvukao skočivši preko zida.

 

– Prije pucnjave krenula sam po psa, ali sam se od straha spustila na pod. Policajci su i dalje pucali po njegovu automobilu, meci su letjeli, gume su škripale, razbio se zid, bilo je zastrašujuće – kaže nam jedna svjedokinja.

Pere Č. je pod škripom guma izašao s Puta Gaja demolirajući sve za sobom. Vozio je, praktički, na jednoj gumi jer su mu ostale bile probušene od metaka. Dovezao se do raskrižja Puta Nina i Ulice Lovre Matačića, gdje se, očigledno, zeznuo. Naime, tamo je upao u slijepu ulicu. Shvativši što mu se dogodilo, izašao je iz auta i počeo bježati. Nakon toga u Ulici Ivana Meštrovića provalio u pekarnicu te ukrao novac i ključeve vozila kojim se odvezao u nepoznato.

Policija Peru Č. sumnjiči za niz kaznenih djela. Sredinom studenog u Smokoviću pokraj Zadra navodno je provalio u spremište i ukrao motornu pilu i bušilicu. U kolovozu je u Zemuniku Gornjem provalio u kuću i ukrao plinsku bocu, mini-wash, kosilicu i maslinovo ulje. Sumnjiči ga se i da je prošli vikend u Maslenici provalio u kuću odakle je ukrao razni alat.

Početkom prošle godine on i njegova supruga su svojim djetetom u autu usred bijela dana htjeli ukrasti metalnu konstrukciju s kuće u Zemuniku Donjem. U bijegu od policije zadarski Bonnie i Clyde fizički su napali i teško ozlijedili 63-godišnjeg vlasnika kuće, a potom i susjeda.

Krajem prošle godine Pere Č. se upisao u “zatvorsku knjigu slavnih” jer je uspio pobjeći kroz prozor istražnog zatvora u Zadru, gdje je bio zbog krađe i pokušaja ubojstva u Zemuniku Donjem, no dan nakon bijega sam se vratio u zatvor. Svoj kratkotrajni bijeg na slobodu opravdao je nostalgijom za suprugom i djetetom, a iz zatvora je uspio pobjeći kroz prozor tijekom obavljanja radova u prizemlju zgrade. Osim toga, Pere Č. je 2016. razbio zube 42-godišnjoj Zadranki koju je njegov otac zatočio u kokošinjac.

1 KOMENTAR

  1. Bravo policija !!!!!!
    Vama sudski moćnici treba oduzeti sve vrste pravosudnih prava i poslati vas u ropotarnicu povjesti jer kriminalce NESMIJETE osoditi na dugotrajni zatvor nego im dajete sitne zatvorske kazne.Naravno da će raditi što ih volja,a za razliku od malih prijestupnika kojima dadijelite dvi ,tri ili četri godine.Sramite se da vam takav kriminalac radi ćuda zahvaljujući vašim presudama……

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here