Tko ne govori istinu, državni odvjetnik Ivica Škara ili policijski načelnik Anton Dražina?

Još jedan skandal isplivao je na površinu kada je u pitanju PU Zadarska, ali i Općinsko državno odvjetništvo u Zadru

I ovaj put riječ je o postupanju vezanom uz prijave virske oporbe, udruge „Vir bez podjela“ i samih oporbenih vijećnika, Jadranke Okreše i Frane Vučetića. O skandaloznim propustima, pakiranju dokaza, već smo pisali, a sada imamo nove dokumente iz kojih proizlazi da netko ne govori istinu.

drazina anton 1 - Tko ne govori istinu, državni odvjetnik Ivica Škara ili policijski načelnik Anton Dražina?
Anton Dražina, načelnik PU Zadarske

Oporbena vijećnica Jadranka Okreša uputila je još prošle godine pisanu pritužbu PU Zadarskoj u kojoj je ukazala na nezakonitosti i nepravilnosti postupanja policijskih službenika. Načelnik PU Zadarske Anton Dražina je krajem studenog odgovorio Jadranki Okreši na čak četiri stranice u dokumentu koji nosi službeni broj: 511-18-01-5/80-18 priznajući u nekoliko navrata da je policija pogriješila u određenim postupcima i pravdajući to kao nenamjernim propustom.

Pred kraj dokumenta pod gornjim brojem, Anton Dražina je konstatirao kako je PU Zadarska „u više navrata“  izvijestila Općinsko državno odvjetništvo u Zadru i to Posebnim izvješćima. Taksativno navodi brojeve Posebnih izvješća i datume kada su dostavljeni ODO u Zadru. Iz dopisa kojeg potpisuje Anton Dražina vidljivo je da bi Općinsko državno odvjetništvo u Zadru trebalo posjedovati ne jedno Posebno izvješće, već čak deset Posebnih izvješća!

skara ivica1 - Tko ne govori istinu, državni odvjetnik Ivica Škara ili policijski načelnik Anton Dražina?
Ivica Škara, općinski državni odvjetnik u Zadru

No u Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, o većini navedenih Posebnih izvješća pojma nemaju! Tako barem tvrdi općinski državni odvjetnik Ivica Škara u svom dopisu od 25.siječnja 2019. Virskoj oporbi poručuje kako se protiv Kristijana Kapovića vode tri postupka, ali ponavlja kako pregledom kaznene pisarnice nije evidentirano zaprimanje čak pet posebnih izvješća, a za koje Anton Dražina tvrdi da su proslijeđeni Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru?

kapovic se rukuje s policajcem - Tko ne govori istinu, državni odvjetnik Ivica Škara ili policijski načelnik Anton Dražina?
Nije nepoznanica da Kristijan Kapović ima jako dobre, pa čak i prijateljske odnose sa određenim brojem policijskih službenika PU Zadarske
vir5 - Tko ne govori istinu, državni odvjetnik Ivica Škara ili policijski načelnik Anton Dražina?

Da stvar bude još gora, Anton Dražina potpisuje novi dokument upućen Igoru Vučetiću, predsjedniku udruge „Vir bez podjela“ s datumom 20.veljače 2019. I to opet pod brojem 511-18-01-5/80-18! Kako je moguće da dva različita dokumenta upućena dvjema različitim osobama i koja su odgovori na dva različita dopisa imaju isti broje? Još jedna nenamjerna omaška načelnika PU Zadarske? Postavlja se i pitanje tko onda govori neistinu? Ivica Škara, općinski državni odvjetnik ili Anton Dražina, načelnik PU Zadarske?

vir sjednica4 1024x680 - Tko ne govori istinu, državni odvjetnik Ivica Škara ili policijski načelnik Anton Dražina?
Bilo je slučajeva da oporbenim vijećnicima dolazak na sjednicu Općinskog vijeća općine Vir brani – policija!

Zato je predsjednik udruge „Vir bez podjela“ uputio još jedan dopis načelniku PU Zadarske Antonu Dražini u kojem ga upozorava na dva različita dokumenta s istim brojem.
– Dosada smo svjedoci, kako Vi, tako i službeni djelatnici PU Zadarske činite greške. Greške su učestala pojava za PU Zadarsku. Vaše greške, kao najodgovornije osobe u PU Zadarskoj mogu imati poguban ishod za počinitelje kaznenih djela, a još više za one koji su tim djelima pogođeni. Građani u policiju moraju imati povjerenje i osjećati se sigurno!, poručio je, između ostaloga, Igor Vučetić aktualnom načelniku PU Zadarske Antonu Dražini. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here