Vedran Uranija našao nove žrtve – radnike Liburnije

Sindikalist Vedran Uranija, široj javnosti poznat po suradnji s pripadnicima zadarskog kriminalnog podzemlja našao je nove naivce

Nakon niza neuspjeha, propalih obećanja, nerealiziranih odlazaka u Strassbourg, Vedran Uranija uzeo je sebi u zadatak podignuti plaće radnicima zadarske Liburnije za čitavih deset posto. Vedran Uranija, kaže, smatra da se „preraspodjelom sredstava može iznaći novac za  povećanje plaća“.

simunov edvin - Vedran Uranija našao nove žrtve – radnike Liburnije
Edvin Šimunov, direktor Liburnije još od prošlog stoljeća

Eto, zaludu diplome financijskim stručnjacima, diplomiranim ekonomistima, iskusnim menadžerima kad sindikalni pravnik bez dana iskustva u realnom sektoru Vedran Uranija smatra da ima prostora za povećanje plaća za čitavih deset postu u tvrtki koja bi davno otišla u stečaj da Grad Zadar nije uplatio desetke milijuna kuna proteklih godina.

Vedran Uranija bi radnicima povećao plaće i samo on zna kako to učiniti. Vjerojatno radnici Liburnije kao i svi radnici u Hrvatskoj zaslužuju veće plaće jer od ove crkavice koju inače primaju mogu živjeti samo kada bi mjesec trajao deset dana. Pred kraj svoje sindikalne karijere, Vedran Uranija uhvatio se tvrtki u (su)vlasništvu Grada Zadra kao što su Vodovod, Odvodnja, Liburnija… Zašto? Zato što drugih tvrtki gotovo da i nema.

dusevic prerag2 - Vedran Uranija našao nove žrtve – radnike Liburnije
Predrag Dušević

Svašta je Uranija obećavao radnicima brojnih propalih poduzeća kao što su Autotransport, TIZ, Bagat, Polikem itd. Tih poduzeća danas nema, a poprilično smo sigurni da nema ni bivšeg radnika koji će reći da je zahvaljujući Uraniji dobio ono što je tražio. Vedrana Uraniju napuštaju njegovi donedavni saveznici. Kada govorimo konkretno o Liburniji, Vedran Uranija više ne može računati na uličnog performera, Predraga Duševića koji se, nezadovoljan činjenicom da nije uspio ući u Nadzorni odbor te tvrtke, odmaknuo od ovog sindikalista.

liburnija11 1 1024x819 - Vedran Uranija našao nove žrtve – radnike Liburnije

Vedrana Uraniju napustili su i mediji. Nekoć su se oko Uranije skupljali novinari gotovo svih redakcija, a danas ga prati tek jedan lokalni mediji. Za pretpostaviti je da Vedranu Uraniji odgovara medijska pozornost. Isto tako je za pretpostaviti kada bi ga i taj posljednji medij prestao pratiti, da bi Vedran Uranija hitro predao Zahtjev za prijevremeni odlazak u mirovinu. Jer, čemu najavljivati prosvjede, štrajkove, kaznene prijave, ako ga nitko ne čuje i ne vidi? Vedran Uranija, dakle, ima nove žrtve. Naivne radnike Liburnije od kojih neki misle da će ih ovaj sindikalist odvesti u bolju budućnost. S druge strane, Uranija misli da je dizanje plaće jednostavno kao, primjerice, bojanje kose u vinsko crvenu ili pudranje lica.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here