Anđela Stanić brončana na Svjetskom prvenstvu!

Od 20.10. do 27.10, u Sarajevu je održano Svjetsko seniorsko kickboxing prvenstvo u light contact, low-kick i K1 disciplinama

Na natjecanju je nastupilo 800 natjecatelja iz 38 država. U sklopu Hrvatske reprezentacije nastupili su i članovi kickboxing kluba Mawashi: Anđela Stanić i Jure Drlje. Oboje su nastupili u disciplini light contact, Anđela u kategoriji do 65kg, a Jure u kategoriji do 94kg.

Anđela je ždrijebom izbjegla prvo kolo, te joj je prva protivnica u četvrtfinalu bila predstavnica iz Brazila, Kaul Talita. U prve dvije runde Anđela je bila tehnički bolja, osovojila dovoljno bodova, te je u trećoj rundi saćuvala prednost i tako odnjela pobjedu. Sljedeća borba je bila protiv ruskinje Kseniie Miroshnichenko, inače prošlogodišnje Europske prvakinje. Iako je dobro ušla u borbu, Anđela nije mogla puno protiv fizički jače ruskinje. Nažalost, gubi te tako osvaja brončanu medalju, dok je ruskinja na kraju odnjela titulu Svjetske prvakinje.

Svjetsko2 768x1024 - Anđela Stanić brončana na Svjetskom prvenstvu!

Jurin prvi protivnik je bio rus Nikita Mikhailov. Odmah na početku meča, Jure je zadobio udarac u nos, te su lječnici privremeno uspjeli zaustaviti krv. Međutim u drugoj rundi je potrošeno vrijeme koje borac ima za saniranje ozljede, a još uvijek doktori nisu uspjeli zaustaviti krv, pa je sudac bio primoran prekinuti meč i proglasiti rusa pobjednikom. Velika šteta jer je meč između rusa i Jure bio jako gust i nijanse bi određivale pobjenika. Naravno, rus je kasnije sve mečeve lako dobio i osvojio titulu prvaka.

Borce je na ovom natjecanju predvodio trener Pero Gazilj. Također, drugi dio Svjetskog prvenstva (preostale tri discipline: pointfighting, kick-light i full contact) se održava za mjesec dana u Antalyji, Turska, gdje će u pointfightingu u sklopu reprezentacije nastupiti Jure, Anđela i Kristina Ravlić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here