Braća Mirko i Mate Vuković u Makarskoj predstavili sjajnu inovaciju – perpetuum cooler!

Tvrtka Oblog Galera d.o.o. jučer je predstavila novu hrvatsku inovaciju.  Radi se o samoposlužnom multifunkcijonalnom uređaju namijenjenom za sve oblike putničkog prijevoza – „perpetuum cooler“.

Uređaj nudi besplatan internet sa neograničenim brojem konekcija, osviježenje za vrijeme cijelog putovanja, punjače za mobitele, tablete, kino doživljaj uz full HD rezoluciju. Trenutno se radi na mobilnom plaćanju, bar kod plaćanju te 3D projekciji filmova gdje bi svako sjedište dobilo 3D naočale i gdje bi  putnici po prvi put u svijetu mogli uživati u 3D projekcijama u putničkom prijevozu.
– Za isti uređaj dobili smo srebrenu medalju (drugo mjesto) na međunarodnom sajmu inovacija održanom 2016. u Zagrebu. Cilj nam je izgraditi novi brend “cool putovanje” na cijelom hrvatskom  tržištu kroz godinu dana, a poslje i u inozemstvu. Prvi uredaj u testni rad je ugraden u tvrtku Promet Makarska, vlasnika Mate Jujnovića, kazali su okupljenima braća Mirko i Mate Vuković, sjajni inovatori iz Vrgorca.
Nakon ovog vrlo korisnog izuma, ništa više neće biti isto u cestovnom prijevozu putnika, a već za nekoliko dana u Makarsku dolaze predstavnici dviju prijevozničkih tvrtki iz Njemačke koji su zainteresirani za ugradnju ovih uređaja u svoje autobuse.
Vlasnik Prometa Makarska, Mate Jujnović od početka je pratio i podržavao braću Vuković u razvoju ovog jedinstvenog uređaja, a na jučerašnjem predstavljanju je i sam uzeo riječ kazavši kako se nešto novo, kvalitetno i inovativno u svijetu može proizvesti u Makarskoj…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here