Dječak iz Trilja koji je nožem ubo majku ide u zatvorsku bolnicu

Sud je 14-godišnjaku iz Trilja koji je majku izbo nožem odredio istražni zatvor od 30 dana i poslao u zatvorsku bolnicu u Svetošimunskoj

Istražni zatvor zatražio je DORH i tome se nitko nije protivio. Na današnjem ročištu priložen je pisani nalaz i mišljenje liječnika psihijatra kod kojeg se maloljetnik liječi, kao i mišljenja dječjeg psihijatra – sudskog vještaka.

Nakon toga je izmijenjen prijedlog za smještaj u odgojnu ustanovu u prijedlog za istražni zatvor i to u bolnici za osobe lišene slobode u Zagrebu, doznaje Dnevnik Nove TV iz Županijskog državnog odvjetništva u Splitu, izvijestio je Dnevnik.

”Danas je na Županijskom sudu u Splitu bilo ročište na kojem su između ostalih pozvani doktor dječji psihijatar, djelatnik Centra za socijalnu skrb,bio je tu maloljetnik i njegov branitelj, državni odvjetnik, otac maloljetnika. Predloženo je određivanje istražnog zatvora i određen je istražni zatvor protiv maloljetnika zbog opasnosti da ponovo ne počini neko kazneno djelo”, rekao je Damir Romac, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Podsjetimo, nakon ispitivanja dječaka, sudac istrage za mladež Županijskog suda u Splitu pustio ga je uz mjere opreza – zabranu približavanje majci na udaljenosti od sto metara, uspostavljanje i održavanje bilo kakve veze s njom te uhođenje ili uznemiravanje majke, udaljenje iz kuće gdje je živio s majkom sve do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.

U utorak popodne 14-godišnji učenik osmog razreda osnovne škole u Trilju nožem je napao i ozlijedio svoju majku. Zadobila je teške tjelesne ozljede te je prevezena u splitsku bolnicu na pružanje liječničke pomoći i zadržana je na bolničkom liječenju.

Tijekom obrade obavljen je i očevid na automobilu majke, u kojem je na sjedištu vozača ostalo tragova krvi i njezine kose. Po tim je tragovima 14-godišnjak majku prvo ubo nožem sa zadnjeg sjedišta.

Ona je potom uspjela izaći izaći iz automobila, no dječak je krenuo za njom i zadao joj još jednu ubodnu ranu. U kaznenoj prijavi, između ostalog, stoji kako je maloljetnik mobitelom fotografirao krvavu majku kako leži na tlu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here