Dr. Luka Roguljić predstavio koalicijsku listu za Splitsko-dalmatinsku županiju

Splitski liječnik Luka Roguljić nestranački je kandidat za splitsko-dalmatinskog župana i nositelj liste za Županijsku skupštinu koalicije pet stranaka: HSP-a dr. Ante Starčevića, HRAST-a, Zelene liste, Obiteljske stranke i Stranke međugeneracijske solidarnosti Hrvatske.

Na konferenciji za novinare, održanoj u utorak u stranačkim prostorijama HSP-a dr. Ante Starčevića u Splitu, predstavio je županijsku listu i program za župana u kojem je posebice istaknuo projekt socijalno-zdravstvene sigurnosti kroz približavanje zdravstvene skrbi krajnjem korisniku te zapošljavanje i demografsku obnovu županije. Ocijenio je da su oni jedna od pet lista, bez velikih stranačkih, koja je uspjela izbaciti kandidata za župana i skupiti dovoljan broj potpisa. U vezi s političkom situacijom rekao je da je Mostov problem za predizbornu kampanju bio taj što su “cirkusirali u Saboru”, a taj su cirkus doveli i u Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje pokušavaju preko Sabora dobiti što više medijskog prostora, što nije u redu. Saborskom zastupniku Mosta Miri Bulju, koji je rekao da je ta županija spaljena zemlja, poručio je da je i on kao veliki demagog i politikant uspio baciti par drva da ta zemlja bude još više spaljena.
– Zaboravljaju da su izglasali PDV za turizam 23 posto, da su poskupili cestarinu, da su uveli porez na prvu nekretninu, a o Lex Agrokoru neću pričati. Cijelo vrijeme su bili s HDZ-om, a sada izvode cirkuse u Saboru i na lokalnoj razini samo kako drugi kandidati ne bi ušli u medijski prostor. Nečuveno je i njihovo zazivanje revolucije. Mislio sam da će njihova revolucija biti reforme, no od reformi nije ispalo ništa – rekao je Roguljić. Odgovarajući na pitanje rekao je kako drži da će se Vlada održati zahvaljujući glasovima HSS-a iako se, kako je rekao, HDZ počeo rušiti unutar sebe pa je samo pitanje tko će im još “dati ruke” – HNS ili neka druga grupacija jer im je ostalo malo prostora.

Po njegovim riječima, novi izbori su realnost iako, podsjetio je, stoje 320 milijuna kuna, a za taj bi se novac moglo dosta toga izgraditi. Njegova zamjenica će biti pravnica Sandra Zelenović Russo, koja je rekla da ne želi davati velika obećanja jer drži da je “problem današnje političke situacije među ostalim što svi sve znaju”.
– Mislim da je daleko manja sramota odgovoriti s ne znam nego obećavati sve ono što se obećava. Ja bih prvo utvrdila stanje i probleme u županiji, a na drugom bi mi mjestu bilo ulaganje u znanost i tehnologiju jer to je jedino što nam može popraviti društveni bruto proizvod i ništa drugo – istaknula je Zelenović Russo. Kandidat za drugog zamjenika je odvjetnik Vladimir Matijašević. Roguljić je predstavljajući program za župana istaknuo bolje cestovno povezivanje, izgradnju domova za umirovljenike, rad na poboljšanju sekundarne zdravstvene zaštite, pitanje Centra za gospodarenje otpadom Lećevice i Karepovca, obnovljive izvore, povlačenje novca iz EU fondova, gospodarenje pomorskim dobrom i projekt “Galenski laboratorij” u Dugopolju. (dalmacijadanas.hr)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here