Dramatično slijetanje Boeinga 737 u rijeku – svi putnici preživjeli!

Čarter zrakoplov sa 143 putnika i članova posade otklizao je u petak na Floridi s piste u rijeku St. Johns u gradu Jacksonvilleu dok je pokušavao sletjeti u vojnu bazu tijekom grmljavinskog nevremena i ozlijeđena je 21 osoba

Policija u Jacksonvilleu objavila je na Twitteru da je 21 osoba prebačena u bolnicu i da su svi u dobrom stanju, piše HRT.

Zrakoplov Boeing 737-800 doletio je iz mornaričke baze u zaljevu Guantanamo na Kubi sa 136 putnika i sedam članova posade i završio je u rijeci na kraju piste u zrakoplovnoj bazi Jacksonville u 21,40 sati, objavio je glasnogovornik te zrakoplovne baze.

– Zrakoplov nije potonuo. Svi u njemu su živi i na broju, objavila je policija Jacksonvillea na Twitteru uz dvije fotografije na kojima se vidi zrakoplov Miami Air Internationala u plitkoj vodi i čitav.

Gradonačelnik Jacksonvillea Lenny Curry na Twitteru je napisao da ga je nazvao američki predsjednik Donald Trump i ponudio mu pomoć.

Putnica Cheryl Bormann kazala je za CNN da je zrakoplov u polasku kasnio četiri sata i da je “dosta tvrdo sletio” praćen grmljavinom i munjama.

– Sletjeli smo, zrakoplov je bukvalno udario o tlo i odskočio, bilo je jasno da pilot nema kontrolu nad zrakoplovom, pa je opet odskočio, rekla je odvjetnica dodajući da je iskustvo bilo zastrašujuće.

Bormann je kazala da su završili u vodi i da nisu znali radi li se o rijeci ili oceanu.

Bormann je opisala kako su iz zrakoplova izašli preko krila i da se osjećalo gorivo koje je teklo u vodu. Po njezinim riječima većina putnika bila je vezana uz vojsku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here