FELJTON – TAMNA STRANA HRVATA (9) Spašavanje kapetana Dragana

Stvari su sasvim krenule po zlu za ćiriličara Čovića posljednjih dana. Gašenjem proizvodnje i električne energije nekadašnjem ponosu Hercegovine, poduzeću Aluminij d.d. Mostar počeo je pad vođe na polju u kojem to nije očekivao

Dragan Čović užurbano organizira sastanke s Upravom poduzeća Aluminij d.d. Mostar, s njegovim lutkama na koncu u Nadzornom odboru i pravda se narodu koji mu definitivno više ne vjeruje.

Svoje negodovanje prosvjedom ispred Doma HDZ BiH i uzvikivanjem Dragane lopove, radnici i građani su jasno identificirali i locirali krivca za probleme, odnosno uništavanje poduzeća od javnog interesa za Hrvate Bosne i Hercegovine. Uzvici radnika propalog i od strane partijskih uprava vođenog poduzeća odjekivali su Mostarom ispred doma HDZ BiH i Hotela Mostar, stranačkog projekta tajkuna, koji su formalni čuvari Jugoslavenove imovine.

Nije bilo lako Draganu provesti se s AUDI Q7 pored nezadovoljne mase pri dolasku i odlasku u „Komitet“ te slušati nezadovoljne radnike i građane koji mu poručuju: „Samo tebi treba jesti, našoj djeci ne treba“. Letjele su boce prema automobilu u kojem se nalazio Čović i stvarno je neugodno i ružno bilo gledati nemile scene i promatračima, a kamoli onome kome su te boce bile upućene. Nekoliko videa postavljenih na servis YouTube ostaju „spomenik“ za vijeke vjekova ćiriličaru Draganu, poput progona koje su doživljavali u povijesti mnogi totalitaristički diktatori istočnoeuropskih zemalja.

Sjećamo se kako je Dragan Čović za posjeta Pape Franje Bosni i Hercegovini ustvrdio:

„Vidite kako Papa dolazi u tamo nekom Fordu, a mi…“. Ćiriličar Dragan to govori samo za javnost kada je potrebno, a ponaša se i radi sasvim suprotno u svom životu i radu. Poniznost Čović nikada ne pokazuje, pa ni u bezočnim neistinama koje izjavljuje na tiskovnim konferencijama posljednjih dana, u kojima lažima, vješto, još uvijek uspješno spašava živu glavu od linča ojađenih radnika Aluminija. U njega nema „tamo nekog Forda“ kojeg vozi Sveti otac, on samo vozi i kupuje AUDI Q7 i AUDI A8 u „provjerenog“ dobavljača i vlasnika auto kuće, nekad vareškog milicajca, a danas pravomoćno osuđenog kriminalca, koji je otuđio proračunske novce RH namijenjene bosanskohercegovačkim Hrvatima.

Jednako tako, ćiriličar Dragan bez srama, treptaja oka, ili crvenila lica govori novinarima kako nikada u posljednjih 15-20 godina „nije zaposlio nikog svog u Aluminij“. Do kuda seže to licemjerje i do koje mjere glupim drži bosanskohercegovački puk pitamo se? Na taj isti način gostuje kod Aleksandra Stankovića u emisiji  „Nedjeljom u dva“ i bezobzirno, ali za svrhu uspješno laže hrvatsku javnost, kako nikada nikog od rodbine nije zaposlio sa svoje pozicije moći.

Dana 16. srpnja 2019. godine stranačko glasilo HDZ BiH pod uređivačkom palicom Titovog bravara iz Izbična donosi naslovnicu s bombastičnim naslovom:

„Čović: Tražimo istragu, tko je ukrao milijune iz Aluminija“.

Puleni na koje on računa su imenovani na pozicije tužitelja od strane VSTV-a, najvišeg korumpiranog tijela u bosanskohercegovačkom pravosuđu, na čijem čelu je Milan Tegeltija javnosti poznat iz afere „Potkivanje“, a danas s novim optužbama o lažnoj diplomi s kojom je došao do pozicije. Kontrolu nad VSTV imaju poput lutkarskog kazališta, Milorad Dodik i Dragan Čović.

Da nije tragično, bilo bi komično. Onaj koji je odgovoran za sve, koji organizira konferencije za tisak vezano za Aluminij, onaj koji se pravda narodu i svekolikoj bosanskohercegovačkoj javnosti, onaj za koga svi znaju kako je u njegovom uredu Doma HDZ BiH potvrđen svaki generalni direktor nakon Mije, pardon Miše Brajkovića na ovamo. Onaj koji je prijatelj i boravi po elitnim vilama, konobama i prirodnim bespućima tajkuna koji su opljačkali Aluminij d.d. Mostar sad poziva da se pokrene istraga, tko je ukrao milijune?! Onaj koji je davao upute Daliboru Milošu da se učlani u HDZ BiH kako bi tako postao Predsjednik Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar sada poziva na akciju organa gonjenja.

Vrli Titov omladinac iz Izbična započinje u partijskom glasilu operaciju kodnoga imena: „Spašavanje kapetana Dragana“. Pored njega, u akciju se uključuju pojedini partijski članovi, psi ministri iz tehničkog mandata Vlade Federacije BiH kojima je ćiriličar naredio da se na osobnoj razini kontaktiraju i upozore svi oni koji na društvenim mrežama i u javnom diskursu govore protiv njihovog vođe Jugoslavena, ćiriličara za potrebe ovog Feljtona nazvanog kapetan Dragan. Kapetan Dragan iz Sarajeva povlači u Mostar posljednjih dana i svog bivšeg nositelja kišobrana i člana Nadzornog odbora Aluminij d.d. Mostar, javnosti manje poznatog anonimusa Igora Planinića te Darija Krezića svog nekadašnjeg savjetnika za sigurnost u Predsjedništvu BiH. Krezić je u tazbinskom srodstvu s kapetanom Draganom (brat od zeta) i drži ga kao eventualni štit od mogućih fizičkih napada nezadovoljnih i obespravljenih radnika Aluminija. Sve raspoložive snage upregnuo je kapetan Dragan iz bravarove priče, kako bi s njima uspio odbiti od sebe odgovornost za propast i gašenje Aluminij d.d. Mostar.

Posljednji predsjednik komunističke omladine Lištice, notorni bravar iz Izbična nakon toga ide dalje u bezuspješnom spašavanju kapetana Dragana, pišući u partijskom glasilu od 17. srpnja 2019. godine kako Milorad Dodik spašava izgradnju Pelješkog mosta te u tekstu plaši Hrvate navodnom bošnjačkom lukom u Neumu. To nam izgleda poput priče komuniste Pavkovića o NLO (Nepoznatom letećem objektu) i njegovom tragu kod sela Izbična. Titov omladinac Pavković ide dalje u naslovima partijskog glasila pa navodi kako se traži način za pomoć radnicima opljačkanog i uništenog Aluminija d.d. Mostar, vezano za odgodu otplate kredita. Sve su to priče za malu djecu poštovani čitatelji.

Ćiriličar Čović uporno tvrdi kako nema veze s propašću Aluminija. Kako to onda da ga svi smatraju pozvanim da odlučuje o mogućem stečaju Aluminija ili novom vlasniku? Kapetan Dragan iz bravarove storije daje sebi za pravo odlučivati o poduzeću, s čijom propašću navodno nema nikakve veze.

Ovo nas podsjeća na nedavne istupe Gorana Marića ministra državne imovine u Vladi RH koji je u javnosti tvrdio kako mu podmeće banda koju će on smjestiti iza rešetaka gdje im je mjesto. Da su to oni koji koriste državnu imovinu godinama, protuzakonito. Na koncu je ispalo kako je ministar pravi bandit koji je zgradu u vlasništvu svoje tvrtke prodao fiktivno prije nego je postao ministar i gdje je navodni novi vlasnik formalni čuvar Marićeve imovine iznajmio stan ministrovom sinu, stan koji je vrijedan preko dva i pol milijuna kuna. Tako nam se ispraznim čine i Čovićeve izlike kako nema veze s Aluminijem, kako nikada nikoga nije zaposlio, kako ne zna ništa kriminalu o Aluminiju, a u potpunosti ima prste u medu zajedno s tajkunima koji su se obogatili iz pljačke Aluminij d.d. Mostar, poduzetnicima kojima on i bravar iz Izbična daju Večernjakove pečate. Istina će doći na vidjelo, ito veoma brzo.

Bolji poznavatelji geostrateških prilika tvrde kako je i Aluminij d.d. Mostar povezani dio projekta sa SOKO Vazduhoplovstvo d.d. Naš izvor tvrdi kako je treći dio tog plana Zračna Luka Mostar kojom desetljeće i više ravna notorni Marin Raspudić, suprug viceguvernerice Centralne Banke Bosne i Hercegovine koja je sasvim slučajno u rodbinskom srodstvu, pogađate logično s obitelji Kapetana Dragana. Zračna luka Mostar ne funkcionira i dok ju ne predaju Rusima neće niti funkcionirati govori nam naš dobro upućeni izvor. Pogodite zašto je tome tako? Cilj je jasan, ruski strateški plan, implementira se preko Milorada Dodika i Dragana Čovića, a sve po naputku iz Beograda. Rusi, preko srpske veze, ćiriličara Čovića vlasnički ovladavaju s ove tri strateški važne točke u Mostaru. Zašto se sada spominje navodna mogućnost brzog pokretana ljevaonice u propalom hercegovačkom gigantu? Jedino ljevaonica ide na plinski pogon, a to bi značilo GAZPROM-ov plin i kombinaciju koju Rusi imaju. Zračna luka ne funkcionira, ali će profunkcionirati kada i nju dovedu u rusko vlasništvo.(NASTAVLJA SE…)

Pratite portal www.mega-media.hr, jer smo na izvoru informacija samo za vas.

1 KOMENTAR

  1. hecegovački sveti “savo” skuplja srbei i posrbice da se prizna “srbska republika” koja je nastala na zločinu ratka mladića, karadžića, plavšićke i ostalih zločinaca koji su je stvarali skupa sa zločincom miloševićom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here