FOTO Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih po prvi put u Zadru

Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se danas na terenima ŠC Višnjik

Osnovnoškolci preplavili su Zadar na Turneji radosti Plazma Sportskih igara mladih. Program je započeo u 11.00 sati, a učenike, nastavnike i sve okupljene pozdravili su Luka Peranić iz upravnog odjela za kulturu i šport Grada i Denis Karlović, direktor Športskog centra Višnjik. Veliko događanje nisu propustili ni Ivan Mijolović, pročelnik Grada za financije te košarkaši KK Zadar, Jure Planinić i Ive Ivanov. Gospodin Peranić istaknuo je važnost ovakvih događanja za Zadar: ”Sport je jako važan za razvoj djece i mladih, Zadar je sportski grad i ovakve manifestacije će redovito imati našu podršku”. Gospodin Karlović pozdravio je sve male Zadrane i zaželio im puno uspjeha na sportskim terenima ”Sretan sam kad vidim ovoliko djece na našim terenima kako se bave sportom i druže, jer pobjeda je sporedna stvar danas”.

Zajedničkim paljenjem plamena koji je s malim sportašima donijela Maja Perinović, najbolja hrvatska biciklistica svečano je otvorena Turneja u Slavonskom Brodu.

U sportskom dijelu programa sudjelovali su osnovnoškolci koji su se natjecali u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara, a sve natjecatelje burno su pratili njihovi navijači.

U napetim utrkama u dvije kategorije, 2007. godište i mlađi i 2009. godište i mlađi za dječake i djevojčice pobijedili su: Karlo Lucić, Melani Pavlović, Ivano Škara i Maja Ana Dalić.

Turnir u graničaru u velikim i napetim finalima iznjedrio je dvije pobjedničke ekipe: Bokanjac i Vatreni.

Pobjednici su se plasirali na državnu zavšnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji.

Predstavnici policijske uprave Zadarske i njihovi partneri educirali su djecu o važnosti ponašanja u prometu i usvajanja zdravih stilova života. Policijski službenici za prevenciju, Služba kriminalističke policije i Služba policije te postaja Prometne policije Zadar spremno su odgovarali na sva znatiželjna pitanja i pokazivali svoju opremu i tenike rada.

Hit su bili mala škola forenzike  i mobilni prometni poligon HAK-a i Auto kluba Zadar.

Pripadnici HGSS-a iz Zadra i Zavod za javno zdravstvo prezentirali su opreme za spašavanje i različite edukativne programe.

Povodom održavanja Plazma Sportskih igara mladih u 2018., Ministarstvo unutarnjih poslova  zajedno s Organizacijskim odborom Plazma Sportskih igara mladih i  u suradnji s partnerima pripremilo je veliku nacionalnu kampanju ”Zajedno više možemo – u akciji s policijom“.  

Coca- Cola kutak bio je orijentiran na nogometnu tematiku i mnogobrojne aktivacije i pun okrijepe za sve.

Plazma Sportske igre mladih, sportsko-edukativni projekt za djecu i mlade u 2018. godini održati će se po 22. puta i to u kontinuitetu od 1996. godine. U središtu svih proteklih godina djelovanja Plazma Sportskih igara mladih su osnovnoškolci i srednjoškolci. Cilj im je da kroz druženje i sport promiču zdrav pristup životu i pozitivne socijalne vrijednosti kao alternativu svim negativnim činiocima današnjice. Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da potpuno besplatno od ožujka do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).Igre se trenutno održavaju u 3 zemlje – Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Srbija, s namjerom širenja u još veći broj zemalja. U proteklih 21 godinu Sportske igre mladih okupile su preko 1.200.000 djece i mladih.

Sve najbolje od Plazma sportskih igara mladih možete pratiti na stranici Igara: www.igremladih.hr , Facebooku- Plazma Sportske igre mladih i instagramu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here