HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Branko Dukić u radnom posjetu Udruzi „Duga“

Udruga „Duga“ već deset godina skrbi o ženama i djeci – žrtvama obiteljskoga nasilja, kao i o sigurnoj kući u kojoj zaklon od zlostavljača pronalaze žrtve nasilnika.

Predstavnice Udruge „Duga“ navele su problem financiranja jer glavarine koje isplaćuje Ministarstvo zdravstva za svaku osobu koja dolazi u sigurnu kuću, bez obzira radi li se o ženi ili djetetu, stižu retrogradno, dakle za prethodni mjesec, te istaknule kako njihovu udrugu sufinanciraju Zadarsku županija i Grad Zadar bez čijih sredstava bi rad udruge bio gotovo onemogućen.

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Branko Dukić, ovaj je posjet nazvao radnim i simboličnim te  naglasio da je obiteljsko nasilje, odnosno  nasilje nad ženama širok problem koji traži koordiniran angažman svih institucija i društva u cjelini.

„Ovo je simboličan posjet jer se dogodio na Dan žena, a radni zato jer smatram da je ovo problematika koja svakodnevno  zahtjeva mnogo pažnje, truda i rada. Prava žena i njihove djece se nikako ne smiju narušavati, a svaki oblik nasilja mora postati neprihvatljiv društvu u cjelini i mora se osuditi. Od smještaja u sigurnu kuću, veći je problem kako tim ženama i njihovoj djeci brzo i učinkovito pomoći da stanu na svoje noge i započnu novi život u kojem neće trpjeti nikakvo nasilje, kako im pružiti uvjete da se potpuno ostvare .  Zato sam želio s ovog mjesta čestitati svim ženama njihov Dan, ali istovremeno i podsjetiti da kao društvo još imamo probleme koje trebamo zajedno brže i učinkovitije rješavati. U tom pravcu ćemo i Grad Zadar i ja osobno nastaviti djelovati“ rekao je dr Branko Dukić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here