IN MEMORIAM Preminula Marina Srzić

Iscrpljena višegodišnjom bolešću Marina Srzić, dipl. novinarka, izgubila je bitku za život u Zagrebu, u ponedjeljak, 5. listopada.

Marina je rođena 12. prosinca 1960.g. u čitluku. Svoju briljantnu energiju čitav je život usmjeravala na činjenje dobra za svih nas. Tako se uključila u rad Gradske udruge Krneval, radujući se svim pokladama, ljetnim maškarama i odlascima na gostovanja. Nakon što je 2004.g. obnovljen rad folklornog društva Tempet, Marina je izabrana za predsjednicu i zajedno s članovima vodila je folkloraše do razine ugledne grupe čuvara kulturne baštine, glazbene i plesne. Posebno je njegovala učenje mladog naraštaja etno pjesmi i plesu. Svoju veliku ljubav prema arhaičnom glazbenom izričaju i pučkom plesu pretočila je u organizaciju sada već tradicionalnog makarskog festivala Metno, dovodila je najbolje etno pjevače i skupine i odradila do posljednjeg festivala održanog ovoga ljeta. marina srzic1Plijenila je svojom druželjubivošću, pa je tako bila  jedna od neizostavnih glumica  u predstavama lutkarskog kazališta Zlatousti. Makarska će je pamtiti uvijek nasmijanu, pozitivnu,  s vjerom u budućnost,  u bolje sutra. Čak i onda kada je bolest primorala na transplataciju pluća. Upornost kojom je vraćala u svakodnevni životni ritam, zadivljujuća je. Marina je majka dvoje odrasle djece i supruga Siniše Srzića,  bivšeg makarskog gradonačelnika,  za kojeg se udala 15. prosinca 1984.g. Pogreb Marine Srzić održat će se u četvrtak na Gradskom groblju sv. Križa u 16 sati. Izraze sućuti obitelj prima na groblju od 15 sati.

6 KOMENTARI

  1. Osobe poput Marine nikad neće nestati, uvijek će biti oko nas, a naročito uz svoje, Ninu, Josipa i Sinišu.Bila je Anđeoskog lica i Anđeli su joj otvorili vrata RAJA i doveli je pred lice Svevišnjega.Aleluja!

  2. Moja draga nevista,koja je bila izuzetna osoba,otišla je prerano kao i moja Jasminka.Nadam se da su obe u Raju kojeg su zaslužile.Laka joj zemlja.

  3. Dragi Ante, budi uvjeren da su Jasminka i Marina obe u Raju. Bog bira najbolje, jer njemu su potrebni Anđeli, a to su bile Jasminka i Marina. Oni su vaši ANĐELI ČUVARI, koji će vam dati snagu za dalji život sa vašom djecom i unučadi. Bog im dao vječni pokoj!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here