Ivan Šimić: Makarska kao žrtveni janjac SDP-a i HDZ-a

Ivan Šimić, kandidat Živog zida za gradonačelnika Makarske dao je intervju za portal TOTALINFO u kojem se oštro obrušio na SDP-ovu gradsku vlast, no nije štedio ni druge…

– U Makarskoj se na vrlo jasnim plastičnim primjerima vidi kako se globalna politika preslikava na malu sredinu. Naime, na mjestima gdje se u Makarskoj nekada odvijala proizvodnja niču trgovački centri, urušava se godinama infrastruktura Grada, mladi iseljavaju ne vidjevši nikakvu budućnost u ovoj sredini. Turizam, kao temeljna gospodarska grana je ugrožen prekomjernom gradnjom koju ne prati infrastruktura zbog čega smo postali jedna od najjeftinijih destinacija. Institucije, bilo gospodarske, kulturne ili sportske su na najnižim granama ili su gotovo ukinute. Zbog potpunog odsustva perspektive mladi iseljavaju i to obično izvrsni učenici i studenti, kazao je uvodno Ivan Šimić.
Prokomentirao je  dvije, za sada, najjače političke stranke u Makarskoj, SDP i HDZ koje je nazvao korporacijskima. – Ova ciklička koalicija je na vlasti u Gradu i više od dvadeset godina  predstavlja korporacijsku politiku koja dokazano male sredine gura u propast, kazao je Šimić.
Nije štedio ni Hloverku Novak Srzić koja za sada nije službeno istaknula kandidaturu za gradonačelnicu Makarske, no u kuloarima se njezin politički angažman sve više spominje.
– Gospođa Novak-Srzić ne živi u Makarskoj više od četrdeset godina i mišljenja sam da je slabo upoznata s problematikom ljudi i zajednice. Osobno bih joj preporučio da ne ulazi u ovaj projekt i zbog pijeteta prema pokojnom ocu gospodinu Anti Novaku, kazao je za TOTALINFO Ivan Šimić.
Evo što je rekao i o gotovo 4 godine mandata SDP-ove koalicijske vlasti u Makarskoj: „ Ako iz oporbe preuzmete vodeće mjesto u Gradu onda se podrazumijeva da imate rješenja koja ćete u četiri godine realizirati. Vidljivo je nakon ove četiri godine mandata da nije ništa, ali baš ništa napravljeno ! Sitne komunalne obaveze u primjeru uređenja nogostupa ili asfaltiranja neke sporedne ulice se proglašava projektom što je ironija. S druge strane sportske udruge i razni oblici druženja mladih gotovo da i ne postoje. U Makarskoj se manje od 5 posto mladih bavi sportom, a udruge iz kulture ni po čemu nisu na onoj razini koja je potrebna Makarskoj. Grad Makarska sa sadašnjim i s prethodnim gradonačelnikom nije izgradila nikakav oblik zaštite domaćih cehova, od trgovaca, ugostitelja, proizvođača , manufakture i dr. Promet u gradu se odvija po projekciji iz sredine prošlog stoljeća kada je Makarska imala tri puta manje kapacitete. Također niti u najavi se kroz ove četiri godine ne spominje bolnica, kino, koncertna dvorana. Mjere prema poduzetništvu su bile  negativne što je vidljivo i kroz proračunske stavke, a rješavanju većih problema kao što je komunalni otpad, bolnica i dr. nije se ni pristupilo zbog introvertne politike koju je Grad vodio u ove četiri godine, zaključuje Šimić.

41 KOMENTARI

  • KUDA? u veću propast nego što je sada.Jebe se njega radi u državnom poduzeću,za radnog vrimena skuta u bavu se politikom.Ostavi se debilu jučer si podržao proraču kao i sdp-hdz Drkan i kompanija.Šta bi htio jučer bi kakio danas bi puškio.Nwide tako druze.Netko nivi NEOKALJAN I POLITIKU I KRIMINAL može voditi ivaj grad.

 1. Samo hrabro naprid gospodine Ivane ,,svi znamo da si čovik ipo,,,ne cemo se osvrtat na gore navedene zločaste komentare iz režije hdz=sdp,,,oni su svakako nadrogirani pocevsi s brkanom ,a tako se i ponašaju,kao lude guske ,,,moja cila obitelj ce za te glasat,,budi siguran da nece nitko biti za dosadašnje vec navedene lopove ,,,Vivala ljubav Ivane …

 2. Ivane , kad te ovi smradovi citiraju ,prenose tvoje intervjue po ovim wc portalima ,onda nisi zaslužio ništa vise nego ovaj portal. Dopustas sebi da te poluidioti spominju i lazu. Bujica i ovo smece isti drek .

  • Taki to ide kad ga se prokaže kakav je i sa kime je..Šimiću najbolje bi ti bilo da se okružiš sa ostatkon “sdss” za makarsku u ilegali .Tada ćeš dobiti najviše glasova (manhe nego na prošlum izbi). ..

 3. Han, Barnjak, i sva banda neradnicka. Eto ti glasaca. I glasova.
  Zivi zid. Lopine iz HDZa.
  Mira Mucica i Drkana zovi i koaliraj sa tom bagrom.

  • U istu stranku Živu gid Sinčić pokuša tući ženu pa dobio batine od iste..Šimić nasilnuk u obtelji,Pernar nasilnuk na ulici po osnivnim školama i tiranim u Saboru…..

  • PROPNI GA,
   RAZAPNI GA.
   VIKALA JE RULJA.NAROD
   NA ISUSOVOM KRIŽNOM PUTU,
   SAMO MU JE VERONIKA DALA RUBAC
   DA OBRIŠE KRVAVI LICE,
   ISUS JOJ GA JE VRATIO, A
   NA NJOJ JE UTISNUTA NJEGOVA SLIKA.
   SRETNE LI VEROBUKE!

 4. dok su se drugovi iz hdz=sdp-a ovako prljavo obrušili na gospodina Ivana ,sigurno im je ozbiljna prijetnja na lokalnom nivou ,neznam čovika ali ovako banda napada kad su nemocni ,,a inace samo hdz=sdp igraju udruženo i prljavo ..

  • Don Joze nazalost nije, ali pitat ce se! Ivan je ekstra covik utemeljitelj iz osijeka, kako mozete pisati gluposti i neistine kad nepoznate doticnog gospodina i ne zivite u osijeku

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here