KORUPCIJA U MAKARSKOJ Premijer Milanović požalio što je Bilića stavio na listu?

Zbog čega gradonačelnik Tonći Bilić ne želi javnosti pokazati nalaze Ureda državne revizije za 2012., 2013. i 2014. godinu i zašto skriva troškove izgradnje sportske dvorane od svojih sugrađana, utvrdit će se inspekcijskim nadzorom kojeg će potaknuti Povjerenica za informiranje dr.Anamarija Musa.
Kršenje zakona Tonćiju Biliću nije strano o čemu smo pisali jako puno puta, a o čemu osim objavljenih članaka svjedoče i kaznene prijave koje, po svemu sudeći, skupljaju prašinu u najdonjoj ladici Županisjkog državnog odvjetništva u Splitu. Zanimljivo, u jeku izborne kampanje, premijer Zoran Milanović govori o tome kako SDP ima nultu stopu tolerancije na korupciju, no jedan od njegovih gradonačelnika i članova izborne liste u X.izbornoj jednici Tonći Bilić svakodnevno štiti korupciju i krši zakone. Portal Megamedia je u posjedu dokumentacije koju nam je dostavio Miljenko Lozo, a iz koje je razvidno da je Tonći Bilić po tko zna koji put odbio postupiti po Zakonu o pravu na pristup informacijama poručujući tako svojim sugrađanima i potencijalnim biračima da je on iznad zakona RH. Naime, upravo je Miljenko Lozo poslao nekoliko zahtjeva za pristup informacijama Gradu Makarskoj u kojima je tražio bruto bilancu za 2013. i 2014. godinu, uvid u troškove sportske dvorane, nalaze Ureda državne revizije za posljednje tri godine itd.
Pravni tim okupljen oko Povjerenice za informiranje Anamarije Muse nedvojbeno je utvrdio kako je Tonći Bilić prekršio čitav niz zakonskih odredbi ignorirajući Miljenka Lozu koji kao i svaki građanin RH ima pravo znati na što se troše novci poreznih obveznika.  Zahvaljujući Bilićevom proizvoljnom tumačenju hrvatskih zakona, Grad Makarska riskira goleme novčane kazne koje će u konačnici morati platiti građani kroz gradske poreze i toga je itekako svjestan makarski gradonačelnik. Postavlja se pitanje da Tonći Bilić par desetaka tisuća kuna mora platiti iz svoga džepa, bi li bio ovako neozbiljan i bezbrižan. No, uvijek je lakše s tuđim novcima izrugivati se sugrađanima i zakonu nego sa svojima. O Bilićevim nezakonitim rabotama informiran je i Sabor RH u čijoj su službi za informiranje zgrioženi postupcima makarskog gradonačelnika! Zamjerajući mu skrivanje informacija, pomoćnik Tajnice Hrvatskog sabora Davor Orlović, inače diplomirani pravnik upućuje Miljenka Lozu da svakako pokrene postupak protiv Bilića pred Visokim upravnim sudom Republike Hrvatske kako bi ostvario svoja građanska prava. O Bilićevom skrivanju korupcije obaviješten je i premijer Milanović koji je navodno požalio što je Bilića uopće stavio na izbornu listu u X.izbornoj jedinici čuvši za njegovo nezakonje. (NASTAVLJA SE…)

15 KOMENTARI

 1. Miroslave, pišeš pizdarije ,znaš da su kriminalci i Bilić i Bebek , da su sjebali ovaj grad do temelja kako na kulturnom, socijalnom tako na urbanom stanju prikazujući stanje onakvim kakvo ono nije , znamo da su sve stekli mitom i korupcijom , znamo da su Bilić i Bebek ista partija , znamo da kriju dokumente i da štite jedni druge i znamo da će im se to razbit o glavu jer ih za 10 ak dana nece imat Ko štitit . Banditi komunisticki

 2. Ne vodi se kampanja ovakvim tekstovima. Iznosite laži, svoje pretpostavke (i želje), ali mi koji čitamo ovo znamo tko stoji iza svake riječi i rečenice. Uživajte u svojoj duševnoj hrani i nemojte smetnut s uma- sve je bumerang. I vratit će vam se pravo u glavu. Bog vam pamet prosvitlio veliki kršćani i domoljubi, al kasno je za vas.

 3. Sve gore napisano je kap u moru bezakonja kojim se služi Bilić, i njegovi pomagaće. Slušaući-čitajući njegov “svečani govor” Za proslavu Dana Grada, govori o kojem se nesposobnjakoviću radi. Tko mu je napisao onaj govor je nepismeniji od njega. Čudili se gosti šta ovaj buba, a nadopunio ga je ministar Bauk. Jad i bijeda Bilića i vlasti, čak se prof.Družijanić fatao za glavu, ipak je on oismeniji od Bilića. Sričom da je dobra spiza i piće u hotelu Park ispravilo gluposti onih nespoznjaakovića. Naj važnije od svega što nas se svojim pristupom u ulozi IZASLANIKA MINISTARSTVA UNUTARNIH POSLOVA, Kad mu pogledaš u oći sledi ti se krv u žilama. Toliki grešku koju je napravio Ranko Ostojić—–??????

 4. Miroslave crno-crveni Miroslave. Kako misliš voditi kampanju ako ovi tvoji ne daju prostora u tiskovinama, televizijama. Jedini način je ovaj preko interneta. Što bi bilo kad bi i ovo uzurpirali. Bilo bi gore nego prije 40 godina. A što se tiće kampanje što bismo to trebali uraditi da bismo ovog Bubaleju podržali. Jeli misliš da je većina nas kreteni pa da ne znamo za veze bivšeg i sadašnjeg gradonačelnka. Oni su nažalost iz iste partije. Djele iste svjetonazore i dovoljno je da je jedan od njih prošao na listu. Bilo bi previše da su oba prošla. Ali za obe stranke bi bilo najbolje da nije nijedan prošao, a to i ti znaš samo nećeš priznati. Dobro je što je HDZ napokon napravio nešto pametno i uklonio ga saliste kad on sam nema mjeru i ne prijeđe u vaš tabor gdje mu je i mjesto njemu i njegovim pijunima kojima je davao mrvice sa carskog stola.

 5. Vidite, taj kriminalac Bilić jos uvijek misli da se računi podastiru partiji , naravno komunističkoj ,a ne građanima koji su ga odabrali da obavlja tu svetu dužnost ,te da je njegova dužnost informirati građane o svakoj utrošenoj kuni , a ne plašiti i prijavljivati građane i obrtnike od kojih se grad financira . On mora shvatit da mu nije grad rekao bi narod Ćaćina Prčija nego mora položit račune građanima ,a mi ćemo se trudit doći do dokumenata i podastrijeti ih građanima da vide da ima 20 godina grad vode i pljačkaju kriminalci iz SDP a i HDZ a ,a ustvari sve je to izašlo iz iste zločinačke komunističke partije koji dijele istu ideologiju i svjetonazor . Znaci , i Bilić i Bebek su ista vrsta kriminalaca koji račune podastiru svojoj dragoj partiji i zvijezdi petokraki od koje bezbrižno žive svoje snove .,( samo dokad)

 6. Sve ovo sto se događa u gradu podno Biokova je vise nego žalosno ,da dva partizana mogu varat 15000 građana samo govori kolika mašinerija stoji iza ovih varalica ,ali prvi korak je napravljen bar prema Bebeku jer nije uspio osigurat sebi zaštitu saborskim mandatom ,? on jednostavno mora reći gdje su završili gradski novci ,na čijim su računima ,tko raspolaže sa njima i tko se s njima služi banke ili zlatarne jer navodno za prljave poslove odrađene u gradu za vrijeme Bebeka nije htio uzimati novce već zlato u Austriji kako Bebek tako i Mendes . Nažalost istu rabotu po uigranoj shemi nastavlja Bilić a sve se dijeli popola . Nastavlja se….

 7. Ništa se od iznesenih šporkica neće otkrit. Možete pisat do besvijesti. Nego,
  “Čobanca i igara” (Čobantem et circenses ) ! Kako možete nakon one krasne proslave Dana grada ovako zločesto pisat. Zar niste pojeli porciju čobanca i učivali u Lolama i Rišpetu !?!

 8. Večina komentatora, služe kao loš primjer svojoj djeci. U doba demokracije se ne prestajete vraćati u prošlost?zašto? ne znate ni sami, Nitko vam nije kriv za vaše komplexe? Iziđite pred narod inovacijama, zasučite rukave i eto zadovoljstva. Dokazujete da vam je uči u politiku i umrit, jedina želja, jer se tamo dobro rade. “Nije u šoldima sve”, ne branim Bulića, volio bi da nikad nije došao u Makarsku. Nego u početku njegove strahovlade supruga je izlazila sa njim, već je nitko dugo nije vidio, sve što je lijepo kratko traje. Potvrdio joj Tonči ono šta je ona stalno znala*! Bolje se držati Biokovke ipak joj jje to najunosnije, a ne sramoti se. Eta vam ga.Vi ste zanj glasali.

 9. “Milanovićeva Kriza” će trajati do onog dana dok narod ne izabere novu sposobnu Vladu ,koja će jamčiti pokretanje novih investicija, Vlada sa novom tehnološkom revolucijom, poticanjem svih oblika inovacije. Vlada koja će jamčiti očuvanje postojećih radnih mjesta, minimaliziranjem socijalnih posljedica krize, davanjem raznih oblika socijalne pomoći. Vlada koja će smanjiti egzodus iseljavanja mladih obrazovanih, na kojima se temelji razvoj društva i modernizacija zemlje. Vlada koja će mladima zajamčiti jasnu i životnu perspektivu i time ih motivirati da ostanu u svojoj zemlji, primjerice davanjem (ne) povratnih poslovnih kredita. Ženama nije dovoljno ponuditi majčinstvo i karijeru, Vlada treba ženama ponuditi izbor i jednog i drugog, kroz mrežu socijalnih i drugih institucija i olakšica. Umirovljenici zaslužuju dostojanstven život, Vlada treba izračunati novčani minimum koji je neophodan za preživljavanje pojedinca i obitelji. On mora biti osnova za minimalnu mirovinu, socijalne dodatke i dječiji doplatak. Suradnja sa iseljenom hrvatskom neophodna je za gospodarski oporavak. Bez institucionalne i razvojne potpore , oblikovane novim vidovima suradnje zasnovane na uzajamnoj solidarnosti i poticajima za povratak iseljenih Hrvata svakako neće uroditi plodom. Neprihvatljivo je dugogodišnje delegitimiranje iseljenih Hrvata.

 10. Ide Lozho preko Romanije
  Sviri kurcu pijan od rakije
  Arlauče , viče , buče
  Dok pametni rade i uče
  Jadan dužan ko država Grčka
  Repa se i u kaljuži brčka
  Dok druge na portalu gadi
  Ovrhu mu Fina radi
  U Romanu kad sjedne pajdo
  Od smrada biži i staro i mlado
  Posudio od drugih kune
  Vratit mora jer se oni bune
  Zato vara , laže , maže
  Kako gazda Zdenha kaže
  Odnio mu sam vrag sriču
  Liže šupak Viducichu
  Okupaj se jadan bio
  Romanu si zasmrdio
  Pusti druge neka žive
  A ti i dalje loči pive
  U brlog se svoj vrati
  kukavna ti jadna mati
  Ne posuđuj više novce
  Hajde čuvat konju ovce
  Ne možeš biti član mafije
  Jer zate su prikucavanja šasije
  Jer si na lak način puno para tija
  Pa si u pržun završija
  Manje laži , manje sebi
  I zauvik ODJEBI !!!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here