Makarski HDZ: Preimenovanje ulica vraća nas u 1941.!

Žalosno je da predsjednik školskog Odbora osnovne škole koja nosi naziv po ocu Petru Perici iz Kotišine iznad Makarske, pogubljenom od partizana na Daksi zajedno sa 79 dubrovačkih intelektualaca i svećenika bez suđenja, potpisuje ispred SABA-e  prijedlog promjena naziva makarskih ulica koje bi se trebale imenovati Titovim šetalištem, Ulicom Ante Torkara, Ulicom braće Grgasović, Partizanskom ulicom, Putom žrtava fašizma i ulicom obiteji Barbieri.

Takvi nas prijedlozi vraćaju u daleku prošlost, a ni ’41. niti ’45. hrvatskom narodu nije ništa dobro donijela. Za nas u HDZ-u je nulta točka i ishodište Domovinski rat i Deklaracija o Domovinskom ratu, koju su donijele sve političke stranke jednoglasno u Hrvatskom saboru u listopadu 2000.g., koja govori o značenju i temeljnim vrijednostima Domovinskog rata i na kojoj se temelji demokratski razvitak države. Svi smo mi odreda u HDZ-u antifašisti  jer smo se 1990. i 1991.g. znali oduprijeti četničkom fašizmu, Miloševićevom ekspanzionizmu i  JNA sa zvijezdom petokrakom. A bili su došli do Visočana, na stotinu kilometara zračne linije od Makarske – rekao je Stjepan Eljuga na tiskovnoj konferenciji HDZ-a sazvanoj na temu promjene naziva ulica i otkazima dvojici gradskih redara.  Eljuga je pojasnio na koji način aktualna gradska vlast krši poslovnik o radu Gradskog vijeća i Statut grada, kada Gradsko vijeće nije donijelo Pravilnik o određivanju naziva ulica, o čemu se Odbor za imenovanje potpuno usuglasio. Tamo stoji da o promjenama naziva ulica odlučuje desetak uglednih gradskih stručnjaka, a ne praktično dvojica-trojica članova Odbora, zaključio je Eljuga.

19 KOMENTARI

 1. svima ovima sa slike zajednička je zvijezda petokraka ,nije mi jasno na šta se oni imaju bunit ,njihov pedigre je poznat bližoj i široj javnosti ,stoga u maticu hitno

 2. Njih pravosude netriba pojedinačno sudit nego cijelu ekipu odjedanput osudit da je sto manji trošak države NETKO je napisao da je kombi uskoka napunjen gorivom pa ih molimo da ih odvedu što prije da ne pričaju pizdarije jer znamo tko su i što su

 3. Pa ljudi moji Ko je ono vrime moga dobit tobogan na plazi i to doživotno, naravno da mu je to omogućila skj kao iprodaju sladoleda na rivi i svica crkvi, a da nije bio partijski kadar

 4. Ko nam ovo drži prodike ,svi koji nisu u životu zaposlili nikoga nego žive od najma Hala i lokala koje su kupili opljačkanim novcima iz proračuna i reketarenjem poreznih obveznika

 5. Stjepan Eljuga uredski štakor ONO DSZ Makarska, ratni profiter i lažni invalid.Tata mu je dobio tobogan od SKHMakarska, i danas od toga živi, dok je sitorinja ginula na južnom bojištu on je mjenjao prostorni plan i izgradio tvornicu na Kuku. Aj ne javljaj se tupsone jedan, pročitaj članak što ti je napisao Tonći Mendeš u Slobodnoj Dalmaciji.

 6. Tonći Mendeš SDP Makarska reagirao je na konferenciji za novinare HDZ a Makarska i izjavu Stjepana Eljuge,zašto danas najgrlatiji prosvjednici protiv bespravne gradnje nisu digli glas kada su 1991 godine srbočetnici palili i rušili kuće.Mendeš je prozvao Eljugu da je 1992 godine izišao iz rata i da nije svakako bio u prigodi upisati u vojnu knjižicu činjenično istinit staž u vojsci.lažnim stažom došao je do lažnih primanja i danas se pojavljuje na tiskovnoj HDZ-a. A što su već organizirana makarska zločinačka….

 7. Miljenko gospođa je korumpirana kao i cijela obitelj. Šošić im je kućni prijatelj.Joško im je zaposlio Bilićeva sina u hotele makarska, oficiru JNA-KOS dao je na upravljanje lučicu dalmacija, damir Mendeš im je mentor u kleptomanskim transakcijama.Ukratko lopovi.

 8. Triba nazvat ulicu Eljugina industrijska, ona prema krvavici,on se javlja sramota ratno profiterska. dobija je dzvolu za tvornicu skupa sa Urlićem i Medićem sa centar svetinikola 01.04.1994.godine.

 9. Kako u najsm dsju prostire na rivi.Sve ispod stola.Revizija drzave utvrdila kriminal a ovi iz DORHa ne citaju.Biljani naspu plazu,propilaju Kalalargu,naspu potok za put do vila i eto kako se lopovi pokrivaju

 10. Redom doušnici ili ti ga udbaši koje pod hitno treba lustrirati da se više nikad ne pojave u politici.Među ovu elitu treba svakako ubrojati Brkana i Lalića,za Klapirića svi znaju sve (udbaš iz 90-g.šta reći o Zavojanima i Bebeku,Kotarcu i koratčićima kao i o Lelasima koji plivaju u novcu stečenom na kriminalu.Svakao njima dodati Velikog pravnika u Vodovodu,a njihove pobočnike nesmijemo zaboraviti u sadašnjoj gradskpoj vlasti- samo ću nabrojati nekoliko :Radić Ognjen,Dragan Srzić,Siniša Srzić,Vuković,Buljanuša, ili ti ga ukupno 11.pravnika sa Bilićem i Veličković na čelu koji se zovu UDRUŽENI ZLOČINAČKI LOPOVI.

 11. Lozo kaže nije gos.Lelas,e moj Lozo zar ti nesmiš za nju reći da se bavi kriminalom i ucjenjuje obitelji za prijem u dom staraca.Aaaa da ti si ono dužnik Lelasima,oprosti nisam se sjetila….

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here