Mario Pešut poručio korisnici socijalne pomoći: „Podveži se pa nećeš rađati kao rasplodna krava!“

Istaknuti zadarski HDZ-ovac i pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo u Gradu Zadru, Mario Pešut, inače, prema stručnom obrazovanju diplomirani psiholog, opet divlja. Pešut, koji je višestruko prijavljivan zbog obiteljskog nasilja, poznato je, već je izgubio jedan sudski spor radi vrijeđanja i omalovažavanja.

Shodno gore navedenom obrazcu ponašanja prema članovima vlastite obitelji, ako je vjerovati riječima jednog od korisnika socijalne skrbi, Pešutov odjel za socijalu kasni sa i isplatama za socijalu i po više od mjesec dana, piše portal Zadar News. A kad se pojedinci na to požale, slijede seksistički ispadi, ponižavanje, salve uvreda i teško vrijeđanje od strane pročelnika.
– Ne bih htio javno otkrivati svoje ime i prezime, iako, evo, vi znate o kome se radi (prilikom susreta s reporterom ZADAR News.hr-a, ovaj gospodin nam se predstavio i pokazao osobnu iskaznicu, op.a). Nisam samo ja problem, problem je u sustavu koji nije uređen i u čovjeku koji se nehumano odnosi prema onima koji primaju socijalu. Dakle, isplate kasne, a ukoliko zamolite da vas primi pročelnik, on to uglavnom neće učiniti. Ako vas i primi, možete očekivati samo teške uvrede, klevete, optuživanja i raznorazne uvrede od strane gospodina Pešuta.
Možete li konkretizirati, o kakvim uvredama se radi?
– Jednoj gospođi, samohranoj majci koja prima socijalu, Pešut je rekao da se podveže i da mu ne dolazi prositi novce u ured. Rekao je da se ponaša kao rasplodna krava. To je stvarno dno dna. Žena je nakon toga u suzama napustila ured pročelnika i nakon toga se nije promijenilo ništa na bolje.
I što je gospođa napravila?
– Ništa, požalila se meni i još par ljudi, nije htjela zvati policiju da ne bi ušla u dodatne probleme, ali gospodin Pešut nikad zbog toga nije odgovarao iako je gradonačelnik saznao za takvo njegovo ponašanje. Ne znam je li takvo ponašanje prihvatljivo gospodinu Branku Dukiću koji je danas na čelu grada. Volio bih znati zašto se prema nama koji smo socijalni slučajevi tako odnosi gospodin Pešut. Mi njemu nikad nismo ništa nažao napravili niti smo krivi zbog toga što smo došli u situaciju da dobijamo socijalu.
Rekli ste da isplate za socijalu kasne?
– Da, nekad su kasnile po dva, tri mjeseca, nekad i više. I danas kasnje više od mjesec dana i nama koji primamo i taj mizerni novac, to je bogatstvo jer s tim novcem ionako možemo jesti niti deset dana – za kraj će otužno jedan primatelj socijalne pomoći koji inače kraj s krajem spaja skupljajući boce po gradu.
Iako smo do zaključka ovog teksta pokušali doći do izjave gospodina Pešuta, on se nije javljao na telefon. O cijelom slučaju smo uputili i e-mail gradonačelniku Zadra, Branku Dukiću koji, također do zaključka ovog članka nije imao svoj komentar na cijelu situaciju.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here