Naknadna pamet Mira Bulja

Nakon što su investitori plinske termoelektrane na Peruči vrijedne milijardu eura lagali žitelje općine Hrvace o tehničkim detaljima uvlačeći u svoje spletke čak i Institut Ruđera Boškovića, zahvaljujući Željku Domazetu, istina je izašla na vidjelo.

Pokrenuta je peticija koju je potpisalo oko 1.200 žitelja općine Hrvace protiv izgradnje plinske elektrane koja bi značila kapitulaciju Cetinskog kraja, a prošli tjedan održan je i prosvjedni skup kojeg su osim mještana podržale ekološke udruge, udruge branitelja, generali Hrvatske vojske, OPG-ovi i mnogi drugi. A onda se tek jučer, u srijedu 25.siječnja 2017. naglo „probudio“ Miro Bulj, saborski zastupnik MOST-a koji je u Saboru za govornicom pozvao na zaustavljanje projekta izgradnje plinske elektrane. Ovom rođenom Sinjaninu nije dosada palo napamet da gukne o plinskoj elektrani, a onda mu proradila naknadna pamet, brže bolje iskoristio Miro Bulj situaciju i prozborio koju riječ o plinskoj elektrani. Gdje ste dosad bili saborski zastupniče Bulj? Dvije godine sudjelujete u radu Hrvatskog sabora, dvije godine su Vas mnogi žitelji Hrvaca i okolnih mjesta potezali za rukav da zaštitite njihova prava, prstom mrdnuli niste. Zašto? Zato jer ste očito igrali za neku drugu momčad. Kako to da Vam prije godinu dana nije smetala plinska elektrana na Peruči o kojoj su pisali svi nacionalni i lokalni mediji, a onda od jednom pozivate na zaustavljanje projekta? Bi li tražili zaustavljanje projekta da se ne približavaju lokalni izbori u kojima MOST očekuje glasove u Sinju, Hrvacama i čitavoj Cetinskoj krajini? Ne! Nanjušili ste način kako pridobiti koji glas više na račun plinske elektrane za koju Vas dosad nije bilo briga, pa prodajete priču Hrvatačanima kako Vam je stalo do njih, do prirode, pitke vode… Saborski zastupniče Bulj, Cetinska krajina, a posebno područje Hrvaca jedno je od najljepših i najbogatijih područja u Hrvatskoj, i vjerujte, tamo ljudi nisu naivni, nisu ovce. Ostavite se jeftinih političkih demagoških govorancija, ovaj put niste uspjeli zavarati narod u čije ime tražite zaustavljanje projekta. Kao saborski zastupnik, morali biste malo bolje provjeravati činjenice. Nemate Vi što tražiti u Saboru sa idejom zaustavljanja projekta. Zakasnili ste, a Vaš posao napravio je narod koji je bez podrške općinskih vlasti i bez Vaše podrške digao glas protiv izgradnje plinske elektrane. Usput, tvrtka Plinska termoelektrana Peruča d.o.o., zahvaljujući naporima Željka Domazeta i žitelja općine Hrvace brisana je iz registra Trgovačkog suda prije nekoliko dana. Bili ste pozvani na prosvjedni skup, niste se odazvali. To dovoljno govori o Vašoj brizi za Hrvace. Saborski zatsupniče Bulj, ne razlikujete se od onih koje volite prozivati: SDP-ovaca i HDZ-ovaca.

2 KOMENTARI

  1. Nas političar Bulj je puno grmijo ali malo kiše palo.Nije kriv sto nezna ali je kriv sto misli da nešto zna ali on bas ništa nezna već čuvati krave i saditi kupus.
    Napao je Karamarka iako je Čovik u pravu a zaboravilo se na Tedetskija gdje se po Sinju priča da ga je kupijo.Miro izjasni se i pričaj inače ode ti ca.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here