OTKRIVAMO Zašto Josko Roščić nije platio komunalni doprinos za svoju kuću?

Imovinsko stanje Joska Roščića, načelnika općine Baška Voda je iznad prosječno. Osim mjesečno netto plaće od 15.429,00 kuna, Josko Roščić posjeduje dvije kuće ukupne vrijednosti 3,5 milijuna kuna, stan od 700 tisuća kuna, voćnjak, dva automobila, motocikl i brod, a na raznim računima štedi u kunama, eurima i američkim dolarima.

Može se slobodno reći da živi poprilično lagodno zahvaljujući proračunu općine Baška Voda iz kojeg prima plaću, no rijetko kada koju kunu uplati natrag. Naime, prilikom izgradnje velike obiteljske kuće Baškoj Vodi, predjel Rogač krajem devedesetih godina, Roščić je navodno izbjegao platiti komunalni doprinos općini Baška Voda.

Baška Voda je mjesto jedinstveno na svijetu – fenomen! U povijesti još nije zabilježeno da voda teče uzbrdo već uvijek i u pravilu nizbrdo iliti nizvodno. Međutim, kada je riječ o Baškoj Vodi, a zahvaljujući maherima iz Makarske i samom Josku Roščiću, u Baškoj Vodi ima jedan potok koji teče uzvodno od mora prema Roščićevoj kući uzbrdo! Čudo neviđeno! No, o tome ćemo malo detaljnije u jednom od narednih članaka o fenomenalnoj Baškoj Vodi i fenomenalnom načelnjiku Josku Roščiću…

Tako tvrde brojni mještani Baške Vode. Tako je Željko Lozić podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu u Splitu kao i USKOK-u protiv Joska Roščića jer postoje mnogi dokazi da je Roščić lažno prikazao kako je kuća koju je krajem devedesetih izgradio, izgrađena zapravo prije 15.veljače 1968. godine čime je ne samo oštetio općinski proračun već je i ostvario protupravnu imovinsku korist i konačno legalizirao građevinu na nezakonit način. Prema Željku Loziću, ovdje se radio o kaznenom djelu zlouporabe položaja i ovlasti.

Sličnog je mišljenja i Ante Radić koji nas je informirao kako nije tajna da je spornu kuću načelnika Roščića gradila tvrtka „GUJ“ u vlasništvu Gojka Jukića iz Slivna, a da je projekt za kuću radila tvrtka „Dispozicija“ iz Brela u vlasništvu Berislava Filipovića!
Radić u svojoj kaznenoj prijavi USKOK-u protiv Joska Roščića navodi kako  je na tom mjestu postojala kućica koja je doista izgrađena prije 1968. godine, no da to čini najviše 30-tak posto sveukupne građevine koju je uz pomoć  sudskog vještaka i drugih osoba Josko Roščić nezakonito legalizirao. (NASTAVLJA SE…)

22 KOMENTARI

 1. Istina,samo nam fali malo pravne države.Načelnik općine utajio plaćanje komunalnih doprinosa za legalizaciju kuće.Sitnica,iskordinirao svoje sluzbe i vjestake,na kraju zalio vinom s Bajićem u Čovića.

 2. Triba napomenit da uz placu od 15 tisuca kuna nacelnik svih ovih godina dobiva sve doprinose i poreze koji idu njemu na placu te je kao lazni vojni invalid(60%) svih ovih godina isisao vise stotina tisuca kuna.(obrazlozio povjerenstvu za sukob interesa koje je zatrazilo objasnjenje jer mu se u imovinskoj kartici mjesecna placa od 15 000kn nije slagala sa stvarnim uplatama od dtrane opcinskog racunovodstva)Sve uredno prijavljeno,ali pogađate,nista ucinjeno od strane drzavnih institucija.Udba vlada i stiti svoje i njihovu dicu.

 3. Puno je pitanja koja počinju s _koliko njih, je načelnik napravio štetu,? Ne samo štetu (samo uzet sebi)Gdje su ostali Matilda(šteta velika)…….

   • Ti si sigurno isti_ista ko i on,jer ko može pravda ovakav lopovluk,? Jedino osoba koja je ista kao i on.Sigurno si jedan od onih koji neznan mislit svojoj glavom, nego njegovom,jer nećeš dobit suglavu koncesiju , usljivce jedan nepismeni

 4. Službeni dokument koji je izdao katastar mararska a dijelio ih Ante Radić kaže: NA ČESTICI 5454 KOD SNIMKE IZ ZRAKA 1968 GODINE NIJE POSTOJAO NIKAKAV OBJEKT!!!!!!!!!!! Čudno kako dorh uz sve servirano ništa ne poduzima.Matilda “7 KUNA” (NADIMAK PO KUGLI SLADOLEDA) nakrala se na parkingu , prikrila krađom laptopa kojega nesposobna udba nije pronašla sada i na sladoledu šara (POREZNA POGLEDAJTE LOKACIJE KOJE IMA I PROMET PO ŠKRINJI , KOLIKO SE TU POREZA UTAJI)……..

 5. Sve ovo što se objavljuje na portalu zadnjih mjeseci postaje ZABRINJAVAJUĆE………..ČAK SE I ORUŽJE SPOMINJE!!!!!!!!!!!! i njegova djeca nose oružje+SJEKIRA. Kakva su to djeca…….Prametačina svih objekata što posjeduju jer pri privođenju možete svašta očekivati od “BOLESNIKA” lažnog ratnog vojnog invalida, njima je sve dozvoljeno……Ko mu je izda dozvolu za oružje kada je invalid sa” ptsp” zar se to ne kontrolira .Dok je bio bijeda nije imao taj arsenal oružja.Koga se plašiš, svih onih što si ucjenjiva i izvlačio lovu , dobit će i oni krila kad te privedu.Pozdrav iz Šibenika.

 6. Kriminal živi…
  A da ga je pitak kako to samo Roso pjeva na ribarskim noćima po Baškoj vodi i pogotovo po Promajni i po kojoj cijeni?? Zar nema i drugih grupa .. Ali neee … Pajdo se zaljubio u načelnika pa mu liže guzicu a ovaj mu daje poslove pa se i provizijica dijeli…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here