PARK PRIRODE BIOKOVO Zbog političkog uhljebljenja Vidak Buljana, Aleksandar Jakir podnio ostavku

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aleksandar Jakir, dekan splitskog Filozofskog fakulteta, podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog vijeća Parka prirode Biokovo.

“Učinio sam to isti dan kada je za novog ravnatelja imenovan Velimir Vidak Buljan. Smatram da je dosadašnji ravnatelj Nenad Bekavac kvalitetno obavljao posao i nije bilo razloga da ga se mijenja. Od 19 ravnatelja parkova prirode i nacionalnih parkova, 17 ih je smijenjeno, a među njima nije bio Bekavac. Pokrenuo je kvalitetne projekte, ništa mu nije našla nijedna inspekcija. Vidak Buljan postavljen je politički, a ja smatram da se u ovom poslu politika ne smije miješati”, kazao nam je Jakir.

O ravnatelju PP Biokovo odlučio Zmajlović

Postavljanje Vidak Buljana, bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Makarske, predstavljeno je i na stranicama ministarstva Mihaela Zmajlovića, koji je i odlučio o novom ravnatelju, i to na preporuku Stručnog vijeća koje je obavilo razgovor s kandidatima. Na čelu Vijeća je pomoćnik ministra Nenad Strizrep, koji je u doba kada je Zmajlović bio gradonačelnik Jastrebarskog vodio tamošnje Gradsko vijeće. Upravno vijeće PP Biokovo nije odlučivalo o kandidatima, već je samo prikupilo dokumentaciju. Osim Vidak Buljana i Bekavca, koji je prije 16 godina izašao iz SDP-a kada je potpisao menadžerski ugovor u banci, javili su se i Dragan Srzić, voditelj Odsjeka za graditeljstvo Grada Makarske, također SDP-ovac, ali mu zbog podrške Željki Antunović šanse nisu bile osobite, Ivo Jelavić, bivši voditelj Uprave prihoda u Makarskoj te Zlatko Lalić, voditelj Odsjeka za lovstvo Hrvatskih šuma. Zanimljivo da o ostavci Aleksandra Jakira nema traga u priopćenju Ministarstva zaštite okoliša o postavljanju Vidak Buljana na čelo PP Biokovo. Ministarstvo hvali bogato iskustvo novog direktora, a zaboravlja da je sud konstatirao sukob interesa Vidak Buljan zahvalio se ministru, a predstavljen je kao kandidat sa bogatim iskustvom u privatnom i javnom sektoru s najkvalitetnijom vizijom razvoja PP Biokovo. Iskustvo se činilo zanimljivim USKOK-u, koji je protiv Vidak Buljana podigao optužnicu u čak tri točke za zlouporabe položaja i ovlasti iz doba dok je vodio Makarsku. Optužnica je neslavno propala, a sud je obrazlažući oslobađajuću presudu istaknuo kako sukob interesa još nije kazneno djelo. Radilo se inače o dijelu optužnice koja je obradila najam kemijskih zahoda za Grad Makarsku. Zahodi su bili Vidak Buljanovi.   Pohvaljeni su i njegovi rezultati na čelu kampa Vranjica Belvedere koji je završio u predstečajnoj nagodbi te je na koncu otišao u ruke privatnog vlasnika, tj. hotela Solaris. Ulaskom privatnog vlasnika, nestalo je potrebe da na čelu tvrtke bude Vidak Buljan, kojem je isplaćena otpremnina, dok se za novo radno mjesto pobrinuo Zmajlović. Dužnost preuzima 8. rujna, a dosadašnji će direktor Nenad Bekavac na Zavod za zapošljavanje. (index.hr)

5 KOMENTARI

  1. Da li znate kako je prije odlaska predsjednika SDP-a ujedno gradonačelnika Makarske Tonča Bilića, zajsedalo predsjedništo SDP-a Makarske,te donijelo odluku da Velimir Vidak Buljan mora biti ravnatelj PP Biokovo, a na Biokovo se nikad nije popeo. Nakon Toga Tonči Bilić, vozilom Grada ide kod ministra Zmajlovića da mu iznesu soj stav o Veli, jer je on njihov čovik, i to je tačno jer ne valja ništa ko i oni, naročito onaj malo konobarić Bartulović, koji se drljem i kamenjem obrušio na Srzića. Pitam Bilića i sa SDP-e Makarske, kad će pristati trošiti naše šolde za svoje interese? HDZ-e je milo dijete u odnosu na njih. Velu su uhljebili samo da ne preuzme Josipovićevu stranku?!. Što se tiče Josipovića redovito je sa njim bočao u Šošićima, obzirom da je gubitaš, Velel je izabra Bilića. Jakir je 100% u pravu. Dobro što Lalić nezna brojiti natječajne dane bio bi on, jer po njima stanovnik Tučepi može biti gradski viječnik i o njemu im ovise odluke u GV.

    • dr.sc. Jakir glumi struku i poštenje, a znate li kako je on imenovan u to isto Upravno vijeće tako da ga je Makarski SDP zajedno sa tim istim Vidak-Buljanom predložio ministru Zmajloviću za imenovanje u Upravno vijeće samo da im ne uleti jedan breljanski član koji je na svu sreću ipak našao svoj put…onda je Vidak-Buljan dao ostavku zbog drugog posla da ne bude u sukobu interesa i uletio Crljen prvi čovjek SDP-a, osim toga taj dr.sc. Jakir jako je strukovno vezan za Park prirode kao povjesničar i napravio je punoooooo isto ko i Bekavac… svi ti velebni projekti su na klimavim nogama i pitanje je hoće li se i kada ikoji od njih provest….Bekavac i Jakir su napravili jedno veliko NIŠTA, sve je to šuplja priča. Jakira je HDZ podržao za dekana fakulteta u prvom mandatu pa ga je sada i SDP podržao u drugome – ma zamislite tu kao nema politike a ministar Grčić mu prijatelj, a onda se odjednom opoštenio i pustio glasa jer se pobojao da će možda SDP izgubit izbore pa da će mu opet zatribat HDZ u trećem mandatu na fakultetu, a i Bekavac je istog kova izašao iz SDP-a prije 14 godina, a ušao u HDZ prije 4 godine da bi postao ravnatelj Parka pa onda opet vratio člansku iskaznicu i stavio se na raspolaganje SDP-u, zamislite i jedan i drugi nemaju nikakve veze s politikom nego samo Vidak-Buljan, rugala se sova stjenici da ima veliku glavu
      p.s. nijedan ravnatelj parkova nije bio smijenjen osim onog sa Krke zbog pronevjere, a svima ostalima je istekao mandat od 4 godine i na natječaju je izabran neko drugi, a o tome kakav je koji od njih dalo bi se raspravljat

  2. Među njima nema triznih. Posebno treba spomenuti neregularnog Natjecatelja Zlatka Lalića, koji ne zna da se Nedjela u natječajnom roku računa, ako ne spada u zadnji dan oglašenog roka. On koji je više pijan nego trizan. Kad će ratiti putne troškove Tučepi Makarska? Bilić šuti jer bi izgubio večini u Gradskom vijeću.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here