PISMO ČITATELJA Zašto Roščić štiti vlasnike restorana „Karlo“?

Jedan čitatelj iz Baške Vode poslao nam je pismo i zamolbu da isto objavimo, a u svezi restorana „Karlo“ čija se „bašta“ proteže na šetnici i zbog koje prolaznici moraju hodati najgušćom prometnicom u tom mjestu.

Posebnu zaštitu uživa i restoran „Zvonimirova lađa“ koju formalno vodi Željko Penjgušić preko svog obrta, a Veljko Đuzel tvrdi da iza svega stoji upravo načelnik Josko Roščić. – Nevjerojatno je da je Željko Penjgušić do rješenja makarske ispostave Službe za gospodarstvo došao poduzimanjem čitavog niza kriminalnih radnji i danas posluje u objektu veličine cca. 800 m2 koji nema odgovarajuću dokumentaciju, nije legaliziran i nema potrebna rješenja Službe za gospodarstvo za zakonit rad, kazao nam je Veljko Đuzel.

Čitatelj tvrdi, a sve je potkrijepio i fotografijama kako konobari goste poslužuju s ceste kojom u isto vrijeme prometuju i automobili, a ova situacija posebno je opasna za djecu i majke s kolicima koje su prisiljene hodati po cesti dok nervozni vozači trube. Zanimljivo, samo restoran „Karlo“ ima tu povlasticu dok druge koji se, ne daj Bože, usude, staviti sjedalicu na trotoar, komunalni redari odmah kažnjavaju.
U nastavku donosimo pismo našeg čitatelja: „ Svi rade prekršaj da bi ovaj restoran zaradio…I mame s djecom i invalidi u kolicima,svaki gost koji dođe u Bašku Vodu. Svi moraju sići na najprometniju,glavnu šetnicu na Rivi,da bi on radio!!! Nitko im ništa ne može. Goste poslužuju s ceste, zaobilazi ih i komunalno redarstvo, glavni komunalni Tonči Topić čak tamo i večera. Dok drugima otima zemlju za javno prometne površine u ovom slučaju Roščić nagrađuje, a narod proklinje svaki put kad mora sići na prometnicu da bi Roščićevi puleni zaradili! To je nastavak one priče o otimanju privatnih posjeda prema Zakonu o nerazvrstanim cestama. Ovo je primjer gdje je općina uknjižila vlasništvo i tu koncesionar (Natalija Radić) može radit šta,kad i kako hoće s blagoslovom općine. Svaku večer su svi stolovi do ruba ceste,doslovno poslužuje goste s javne prometnice,doslovno stotine ljudi silaze na cestu,desetine kolica, auti trube…ništa je ne zanima,samo profit od exstra stolova,komunalni redari imaju nalog da je ne diraju dok su okolni štekati dobili pismena upozorenja sa priloženim fotografijama svojih objekata sa nalogom da maknu sve što onemogućava prolaz gostiju. Razlika je u tome što se općina još nije zakonski uknjižila na okolne parcele jer su tužbe podnesene protiv nje, a u slučaju gđe. iz restorana „Karlo“ općina je vlasnik i u “dogovoru” s njima može šta hoće….Samo mi nije jasno u kojem trenu je ta žena izgubila obraz i iskoristila “dopušteno”. Koliki to mora biti profit da gledaš desetine dječjih kolica kako riskiraju djeci život radi tebe…“, napisao nam je čitatelj iz Baške Vode.

10 KOMENTARI

  1. svi vi koji na fejsu komentirate i branite Nataliju, nije
    vama stalo do nje, nego se dodvoravate načelniku jer od njega imate interes a niste opće osobe za suditi, pojedinci vratite dugove i ne kititi se tuđim peren skratite prste jer bi vam neko najradije dao nogu u guzicu

  2. Pocet cu sa tim da kazen da u najmanju ruku basta restorana Karlo je nedolicna za jedno turisticko misto.Nije jedina koja je ruglo Baske Vode jer pocevsi od cevabđinice laznog invalida Vale pa sve do Podluke.Cinjenica je da nitko normalan nemoze podrzat vecinu stvari koje se rade po mistu.Ali kad se jave ovakve glave komentirat i objasnjavat zasto brane ili su protiv,u ovom slucaju doticnog restorana i njegovih stolova.Recimo javila se jedna “pametnica” koja otkad je dosla u basku vodu u kuci radi pedikuru i manikuru na crno ostecujuci drzavni i opcinski proracun .Pometi isprid svojih vrata,ne kamatarite ljude,ne uzimajte im zemlje i aute,gledaj di ti muz mece sa strane itd…..
    Onda onoj sta vec odavno javno proziva rad opcine i nacelnika,bivsa zena komunalnog redara koja zraci laznim postenjem i moralom,otimacica tuđeg muza,svakoj teci poklopac a smrdi tuminom na kilometre…
    Kazu neki da je Natalija samohrana majka.U redu,ali dobrostojeca.A di su one udovice ili udovci,samohrani roditelji koji su tihi i nevidljivi koji jedva spajaju kraj s krajem,za njih se niste zauzeli?Ne,jer nacelnik nije pomoga takvima pa odma nemate ni vi interes razmisljati o njima.
    Sve ste redon dosle u nase misto i pokvarile ga duson i moralon.Legale ste pod svakoga i na svakoga dok se niste poudale.Ostavite se pizdarija i ponavljam vam-Pometite isprid svojih vrata,virujte,plisnavo vam je.Ali vi to dobro znate ili se pravite ili ne zelite da znate!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here