Pogledajte zašto je Zdravko Livaković tužio jedan zadarski portal za 61.800,00 kuna

Prepoznajući se u tekstu pod naslovom „Pretučen bivši državni tajnik?“ objavljenom na portalu ZADAR News u veljači prošle godine, Zdravko Livaković tužio je nakladnika

Odvjetnik Zdravka Livakovića, Nediljko Ivančević iz Splita drži da je njegovom klijentu nanesena velika šteta objavom članka jer su informacije iz teksta navodno klevetničke netočne i neistinite. Posebno ga smetaju objavljene rečenice u kojima se piše o „bivšem državnom tajniku“ o kojem se širi priča da je pretučen.

Obzirom da se u tekstu navodi kako je riječ o bivšem državnom tajniku koji se redovito pojavljuje na optuženičkoj klupi s bivšim ministrom i gradonačelnikom Zadra, Zdravko Livaković se prepoznao i tužio nakladnika za iznos od 300 dnevnih dohodaka odnosno 61.800,00 kuna (dnevni dohodak u RH iznosi 206,00 kn).

Evo što je za portal Megamedia o samoj tužbi kazao Hrvoje Bajlo, vlasnik portala i okrivljenik u spomenutom sudskom postupku.
– Ne razumijem zašto se Zdravko Livaković našao prozvanim u objavljenom tekstu. Kako on zna na koga se u tekstu mislilo?A kada već pričamo o Livakoviću, nije li riječ o bivšem državnom tajniku koji je svojedobno zbog osnovanih sumnji u počinjenje više kaznenih djela nekoliko mjeseci odležao iza rešetaka? U ovom trenutku Zdravku Livakoviću se sudi prema optužnici USKOK-a da je sudjelovao u izvlačenju milijunskih iznosa iz javnih tvrtki za održavanje i izgradnju cesta. S druge strane, Zdravka Livakovića brine što će zadarska javnost misliti o njemu na temelju jednog članka objavljenog na portalu ZADAR News u kojemu se on ne spominje. Ali je definitivno zanimljivo da se on prepoznao u tom kratkom tekstu. Pa to je apsurdno!, kazao nam je Bajlo.

Prema njegovim riječima, autor teksta nije imao razloga sumnjati u istinitost informacija, a u svezi incidenta u jednom zadarskom hotelu ispred kojega je navodno pretučen jedan bivši državni tajnik. Hrvoje Bajlo nam je rekao kako je unatoč činjenici da je autor teksta razgovarao s više osoba iz čijih iskaza je bilo jasno da se incident dogodio, svejedno odlučio zaštiti identitet žrtve ne navodeći ime i prezime.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here