Pročitajte nesvakidašnji hvalospjev SDP-ovog vijećnika Marina Rukavine posvećenog Kristijanu Kapoviću

O sjednici Općinskog vijeća općine Vir od 13.rujna ove godine još će se dugo pričati

Ne samo zahvaljujući angažmanu desetak zaštitara, naknadno i policije ili ozlijeda koje je zadobila oporbena vijećnica Željka Crnjak. Nećemo danas pisati ni o čudnovatom postupanju policijskih službenika. U današnjem nastavku neobične sage o funkcioniranju vlasti na otoku Viru donosimo govor Marina Rukavine, SDP-ovog vijećnika, ujedno i člana Županijske skupštine u Zadarskoj županiji.

U nesvakidašnjem i posve neshvatljivom hvalospjevu, Marino Rukavina nadmašio je mnoge koji su prije njega proteklih godina svašta govorili u virskoj vijećnici. Naime, načelnik općine Vir Kristijan Kapović opet se nije pojavio na sjednici Općinskog vijeća iako je trebao braniti svoje izvješće. Kada to nije uspio ni njegov zamjenik Antonio Vučetić, ničim izazvan se za riječ javio SDP-ovac Rukavina…

– Što uopće radi naš načelnik? (*“Ništa“, čuje se u pozadini primejdba jedne od vjećnica). Evo, svakakva smo tu pitanja čuli. Evo moje je skromno mišljenje (*“Šeta za vrijeme radnog vrimena“, čuje se glas druge vijećnice u pozadini) da načelnik radi upravo ono što bi trebao raditi. Moje mišljenje je da radi upravo ono što je i smisao politike, a to je da stvara preduvjete za jedno pošteno, pravedno društvo, socijalno osjetljivo, reći ću na kraju, društvo jednakih šansi. (*“Ajme meni…“, čuje se glas iz pozadine) I društvo u kojem svatko sukladno svojim sposobnostima ima svoje misto pod suncem i svatko može uspjeti. I vjerujte mi, to radi i ne polazeći pritom sa pozicije, to vam osobno mogu potvrditi jer smo jako dugo suradnici, ni sa pozicije boje kože, narodnosti, struke, obitelji i to je ono što radi načelnik. Možda je najglavnije u cijeloj toj priči, to je osoba koja procese počinje i to je osoba koja procese može završiti. To su vam kolegice i kolege osobine lidera. Za razliku od, reći ću, kukavica i slabića koji, recimo, ili te procese ne počinju ili ako ih započnu, ne mogu ih završiti iz ovih razloga što sam ih maloprije naveo, ako ste me dobro pratili. Eto, to radi načelnik i to je njegova svrha! I zato ćemo mi u SDP-u sa svojim kolegama tu u vijeću podržati ovo izvješće i poslati jasnu političku poruku da je sve ovo što je u zadnjih dvadeset godina napravljeno bilo dobro, da je načelnik na pravom putu i da će imati našu podršku u svim budućim projektima koji su u interesu općine Vir, u interesu građana općine Vir. Zahvaljujem, zaključio je zadovoljno Marino Rukavina.(NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here