Rano juros Darko Kovačević Daruvarac pušten na slobodu

Nasilniku koji je brutalno premlatio tinejdžericu je ukinut istražni zatvor iz kojeg je po sili zakona potpuno slobodan, bez ikakvih mjera opreza, izašao jutros nešto prije osam sati

Novinarima je kratko rekao da na nikoga nije ljut te da ostaje u Zadru, piše Index.

Podsjetimo, izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru u petak je odbilo prijedlog zadarskog tužiteljstva koje je tražilo određivanje novih mjera opreza 31-godišnjem Darku Kovačeviću “Daruvarcu”.

“Daruvarac” će se danas, nakon izlaska na slobodu, moći približiti žrtvi, u čijoj neposrednoj blizini i živi, neće se morati javljati u policiju, a vratit će mu i putovnicu. Najgore od svega, “Daruvarac” će moći i pobjeći u Bosnu i Hercegovinu, čiji je također državljanin.

Kovačević je 10. siječnja osuđen na jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Kovačević je osuđen na četiri godine i šest mjeseci za tešku tjelesnu ozljedu. Dobio je i deset mjeseci zbog prijetnje. Sutkinja mu je zbog toga dala jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora.

Tridesetjednogodišnji Darko Kovačević, zvani “Daruvarac”, koji je ljetos pretukao 18-godišnjakinju u zadarskom kafiću, bio je optužen za prijetnju i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki, ali je pušten na slobodu 14. prosinca nakon što se njegovi branitelji nisu pojavili na ročištu na Općinskom sudu pa nije bilo uvjeta za održavanje rasprave, a istekao je maksimalni rok od šest mjeseci zadržavanja u pritvoru.

Uz ispriku žrtvama nasilja, sutkinja je odgodila početak suđenja za 9. siječnja zbog izostanka njegova odvjetnika i roka u kojemu mu se novi odvjetnik, dodijeljen po službenoj dužnosti, mora pripremiti za taj slučaj.

Državni odvjetnik Igor Vulić zatražio je mjere opreza, privremeno oduzimanje osobne iskaznice i putovnice te zabranu prilaska žrtvama i napuštanja prebivališta.

O svemu se tada priopćenjem oglasio i Općinski sud u Zadru i naveo kronologiju događaja od uhićenja Darka Kovačevića kao i da je izvanraspravno vijeće donijelo odluku o mjerama opreza.

10. siječnja opet je odveden u pritvor, iz kojega je danas izašao te će na slobodi biti do pravomoćnosti presude.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here