Rudolf Grljušić: Projekt LED rasvjete započeo je HDZ,a „minirao“ Ante Pranić!

Ponukan tekstom o uvođenju LED rasvjete u Vrgorcu, redakciji portala Megamedia obratio se Rudolf Grljušić koji smatra da je taj Pranićev potez oličenje licemjerja.

Navodi kako je vrgorački HDZ još 2014. Godine pokrenuo prvi projekat LED rasvjete, a kojeg su zaustavili SDP i NLM, a godinu kasnije su pokušali još jednom uvesti LED rasvjetu, no i tada su, navodi, Grljušić, SDP i NLM zajednički minirali projekat, a sve zbog želje za vlašću.
– Još 2014. NLM je nedolaskom na sjednicu vijeća srušio kvorum i izazvao prve u nizu od triju lokalnih izbora. Toj nikada održanoj sjednici trebali su nazočiti predstavnici iz županije koji su pripremili projekt LED rasvjete za vrgorska sela – Banju, Orah, Koteze i Kokoriće (Podprolog). Predstavnici županije šokirali su se kad su vidjeli da su SDP i NLM upropastili pripremljen projekt tako što su umjesto na sjednicu otišli proslaviti prvo zajedničko rušenje u obližnji kafić. Samo zahvaljujući našem lobiranju i dobroj volji županije, osigurana novčana sredstva su preusmjerena za vrgorske škole i projekt izrade fotonaponskih ćelija. NLM-u je tada, kao i nešto kasnije, prioritet bilo rušenje tj. osvajanje vlasti, a ne projekti od koristi za Vrgorac. Priča o rušenjima, nažalost, tu ne završava, nego počinje, navodi Grljušić. Kaže kako je u proračunu za 2016. godinu, on kao gradonačelnik godinu ranije predvidio višemilijunski projekt zamjene javne rasvjete LED rasvjetom i to na području čitavog grada sa selima.
– Partner je ponovno trebala biti županija koja bi pomogla u pripremi projektne dokumentacije. Prvi elaborat je naručen, unatoč svjesnoj opstrukciji NLM-a i SDP-a kroz odluku o privremenom financiranju, a sve je ponovno propalo novim rušenjem proračuna. Model se temeljio na tome da bi se iz uštede u potrošnji električne energije od cca 70% godišnje, financirala zamjena rasvjetnih tijela pa na taj način grad ne bi imao nikakav dodatan trošak. LED rasvjetu, po drugi put, nažalost nismo dočekali, rekao nam je Rudolf Grljušić.
Prema Grljušiću, prvi projekt LED rasvjete je iz 2014.-2015., a drugi iz 2015.-2016 i oba su tada propala zbog toga što je Pranić pod svaku cijenu želio doći na vlast.
– Ta egoistična želja koštala nas je vremena i milijuna kuna kroz rušenja proračuna i projekata (LED, Zona Ravča, kanal Parilo, itd.) i to prije nego je zasjeo u fotelju. Sad smo na pragu 2018., pune tri godine od 2014., a LED rasvjete i dalje nemamo. Umjesto znatnih ušteda i LED rasvjete, dobili smo milijunsku licemjernost trenutno vladajućih SDP-NLM koji se eto sada hvale projektnim modelom zamišljenim prije više od dvije (tri) godine i kojeg su baš oni zaustavili svojim uzastopnim rušenjima, zaključuje Grljušić.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here