Stipe Petrina sumnja da je HDZ potkupio zastupnike MOST-a

Zastupnik s liste MOST-a nezavisnih lista Stipe Petrina komentirao je mogućnost da je zaista postignut dogovor između HDZ-a i MOST-a prema kojemu će Božo Petrov biti premijer, a Tomislav Karamarko potpredsjednik vlade za unutarnju politiku.

“Super! To nije ništa drukčije od onog što sam rekao prije osam mjeseci! Da je Božo Petrov projekt HDZ-a”, kazao je Petrina za N1. Upitan za koga će glasati u četvrtak, kazao je da će vidjeti, ali da, kako sada stvari stoje, neće glasati ni za koga. Na upit da komentira glasine da su odgovori na MOST-ove prijedloge reformi tek puka formalnost te da je odluka već donesena u korist HDZ-a kaže: “Ja to ne znam i ne mogu o tome decidirano govoriti. Ja sam javno rekao Petrovu da imam dojam da je više od pola zastupnika MOST-a ‘bezecirano’ od strane HDZ-a”, komentirao je Petrina, a upitan je li i njemu dan ultimatum da do četvrtka odluči za stranu, odgovara: “Na ultimatume nikad nisam pristajao, a ako mi je MOST stavio ultimatum pred mene, kao i pred gospođe iz HRID-a, onda neka mi kažu zašto nam je uskratio pravo glasa u subotu”, kaže Petrina, dodajući da su poruke koje se odašilju sa tih “fantomskih nacionalnih vijeća – jasne”.  Na upit zašto odmah na konzultacijama nije reagirao na zahtjev predsjednice da nasamo razgovara s Petrovom, Petrina je kazao da “domaćin kroji pravila igre”. “Nije moje da dijelim lekcije predsjednici, ali je moje da o tome obavijestim javnost”, dodaje. Upitan vjeruje li da se pojedini zastupnici plaćaju kako bi se priklonili jednom ili drugom taboru, kaže: “Ne da vjerujem, nego znam sigurno. Jedan dobar dio ljudi iz MOST-a mi se obraća, bez da ih ja išta pitam, i govori mi kako neće ni u snu dati pristanak jednoj političkoj opciji. U subotu smo vidjeli da su sasvim drugačije okrenuti i nikad nisam vidio toliku količinu mržnje kao prema tim gospođama iz HRID-a. Solidarizirao sam se s njima zato što sam legalist, džentlmen i gospodin”, kazao je Petrina. Na pitanje što Božo Petrov zapravo želi, Petrina kaže da ne zna, ali da mu se čini da je izborni rezultat od 19 zasupnika nadrastao ono čemu se Petrov nadao: “Zapravo je dobio teret koji ga jako pritišće”. (index.hr)

1 KOMENTAR

  1. Mislite da su svi glasaci Mosta ,pokupljeni SDP-u ?
    Mislim da je SDP nesto muljao i da su radi toga Mostovci i lijevi i desni bili jedinstveni. Morate priznati da je tripartitni prijedlog glupost…

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here