Tko je gradonačelnik Ploča – Mišo Krstičević ili Ivo Karamatić?

Sljedeća sjednica Gradskog vijeća Grada Ploča zakazana za 24.srpnja bit će dosad najveći test za koalicijsku vlast u tom gradu, ali najviše za gradonačelnika Mišu Krstičevića

Upućeni tvrde kako će Mišo Krstičević testirati svoje koalicijske partnere iz Pločanske stranke te Škanja da utvrdi ima li i dalje većinu u Gradskom vijeću odnosno hoće li vijećnici iz koalicije i ubuduće dizati ruke kao i kolege iz SDP-a.
Pločanska stranka, kao što je portal Megamedia prvi i objavio, otkazala je suradnju udruzi Škanj na čelu sa Nikom Orepićem, no tu nije kraj političkim turbulencijama u Pločama. Sama udruga Škanj gotovo da više i ne postoji, na posljednjim izborima za mjesne odbore nisu isticali svoje kandidate, a u upravi gradskog Dječjeg vrtića gdje je članica ove udruge Ivana Miličević predsjednica Upravnog vijeća, pljušte ostavke njezinih kolega iz tog radnog tijela. Ovih dana u tijeku su vrlo jaka lobiranja da se u vrtić zaposli Sanja Krželj, supruga gradskog vijećnika Severina Krželja (Pločanska stranka) te navodno o tome ovisi sudbina daljnje političke suradnje Pločanske stranke, Škanja i SDP-a. Bit će to politički raritet ako se ispostavi da SDP više nema većinu u Gradskom vijeću zbog (ne)zapošljavanja ili uhljebljivanja supruge kolege vijećnika!
Ni u samom gradu Pločama situacija nije ništa bolja. Mišu Krstičevića prozivaju da je vikend gradonačelnik jer ga na poslu gotovo i nema. U međuvremenu je vrlo bitnu političku ulogu u Pločama dobio Ivo Karamatić, odnedavno dopredsjednik županijskog SDP-a o čemu smo već izvještavali koji je postao siva eminencija Miše Krstičevića.  Veliku buru nezadovoljstva izazvale su i smjene direktora gradskih poduzeća poput Živka Šunjića na kolodvoru kojeg su vlastodršci za govornicom hvalili, a onda ga i smijenili kako bi postavili politički podobnijeg.
Dok se drugi gradovi u okruženju poput Vrgorca ili Metkovića mogu pohvaliti konkretnim programima i mjerama kojima je svrha unaprjeđenje kvalitete života svojih sugrađana, u Pločama vrijeme kao da je stalo.
U međuvremenu su građani Ploča na neki način taoci unutarstranačkih borbi vladajuće koalicije čiji ishod nitko ne može predvidjeti no jedan od izglednih scenarija su svakako i prijevremeni lokalni izbori.

2 KOMENTARI

  1. HDZ se izgleda usr..o…grad funkcionira ko ura bez da se krade,pogoduje,blati,mulja…a to je nešto nezamislivo kad se gleda proteklo razdoblje.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here