U Metkoviću privedena prevarantica koja je nezakonito uzela 124 tisuće kuna dječjeg doplatka

Policijski službenici Policijske postaje Metković su dovršili kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjom hrvatskom državljankom s prebivalištem u Bosni i Hercegovini osumnjičenom za kazneno djelo prijevare

Koristeći činjenicu fiktivno prijavljenog prebivališta u Matulji, osumnjičena je, u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi, dovela u zabludu službenike Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje te je od početka 2010. do kraja veljače 2017. godine podnosila zahtjeve za dječji doplatak koji joj je isplaćen, čime je spomenuti Zavod oštetila za iznos od preko 124 tisuće kuna.

Policija protiv osumnjičene podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.   

1 KOMENTAR

  1. Ona nikako nije mogla počiniti kazneno djelo prevare iz razloga što djeca u Herceg Bosni ne primaju doplatak
    na djecu. Da prima doplatak na djecu u Herceg Bosni i Hrvatskoj onda bi mogla počiniti kazneno djelo prevare Republike Hrvatske. Ona je doplatak na djecu dobila po zakonima Republike Hrvatske i obzirom da ima domovnicu ona ima i USTAVNO PRAVO kao državljanin Republike Hrvatske na doplatak na djecu. Npr. druge države poput Njemačke daju doplatak na djecu, iako djeca ne žive u Njemačkoj i jedan roditelj im živi u Hrvatskoj ili Herceg Bosni. Ovo je teror nad vlastitim narodom, nad vlastitom hrvatskom djecom s ciljem da se što više protjera Hrvata s ovih prostora. Često pišete o teroru koji provodi vlast HDZ-a BiH, ali nikad niste napisali da dijete u Herceg Bosni nikad nije dobilo doplatak na djecu. Ovo je strašno što se događa u Hrvatskoj! Poruka je jasna, djeco vratite doplatak i selite u Njemačku.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here