USKOK priveo Nedjeljka Bubnjara, rastrošnog HDZ-ovog načelnika općine Škabrnja

Nediljko Bubnjar

Tijekom srijede USKOK je ponovno priveo načelnika Općine Škabrnja Nediljka Bubnjara što nam je potvrdio glasnogovornik Sergej Abramov. Koji su razlozi novog Bubnjarovog uhićenja još nije službeno poznato

– Tijekom dana će se znati više u priopćenju za javnost – rekao je Abaramov za Zadarski.hr. Bubnjarovo uhićenje potvrdio je i njegov odvjetnik Marko Marinović.

– U ovom trenutku ne mogu ništa komentirati dok me ne pozove USKOK ili državno tužiteljstvo – rekao je Marinović.

USKOK je prošle godine podigao optužnicu protiv načelnika općine Škabrnja Nediljka Bubnjara (53) i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić (34), koje tereti da su počinili kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja isprava. Na taj su način, prema inkriminaciji USKOK-a, oštetili Općinu Škabrnja i prisvojili ukupno gotovo 900.000 kuna.

Bubnjara je USKOK tada optužio da je od siječnja 2008. do ožujka 2009. u više navrata sačinio i ovjerio putne naloge u kojima je neistinito naveo da je riječ o službenim putovanjima.

Stvarno su to bila, tvrdi tužiteljstvo, privatna putovanja na koja je Bubnjar vodio i druge osobe koje nisu radile u Općini Škabrnja. Ti krivotvoreni putni nalozi poslužili su mu za isplatu dnevnica i pravdanje troškova goriva, hotelskog smještaja i hrane, koji su za njega i druge osobe plaćeni karticom Općine Škabrnja.

Riječ je o ukupno 65.000 kuna. Drugom točkom tereti ga se da je u razdoblju od lipnja 2013. do rujna 2017. godine oštetio općinski proračun za nepunih 640.000 kuna. Prema optužbi, Bubnjar je u više navrata poslovnom karticom Općine i virmanima s računa Općine podizao novac koji je koristio za svoje potrebe. (24sata)

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here