Vatikan pokrenuo istragu na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu!

Zbog višegodišnjih problema na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, u Vatikanu su odlučili pokrenuti opsežnu tzv. crvenu istragu!

Za nekoliko dana u Split stižu članovi Kongregacije za katolički odgoj koji će u sklopu istrage obaviti razgovor sa svim profesorima. Splitsko-makarska nadbiskupija objavila je i šturo priopćenje koje objavljujemo u cijelosti:

“Od 1. do 4 srpnja 2019. godine Kongregacija za katolički odgoj obavit će kanonsku vizitaciju Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Imenovani vizitatori su: mons. Carlo Roberto Maria Redaelli, nadbiskup Gorizie u Italiji te o. Dariusz Kowalczsyk (DI), profesor na Papinskom sveučilištu Gregoriana u Rimu. Uz njih će biti i mons. Janusz Blachowiak, tajnik Nuncijature u Zagrebu.

Budući da duži niz godina postoje nesuglasice na Katoličkom bogoslovnom fakultetu oko tumačenja pravnih propisa i procedura, koje su narušile međuljudske odnose i rad Fakulteta, a koje se, uz više pokušaja Velikog kancelara, nije uspjelo riješiti, nadležna Kongregacija za katolički odgoj je odlučila obaviti apostolsku vizitaciju te se na taj način direktno uključiti u rješavanje ove situacije.

Nadamo se da će ovaj pohod donijeti novu svježinu i blagoslov studentima i nastavnicima Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Splitu kako bi ispunili svoje evangelizacijsko poslanje u našem društvu”, zaključuje se u priopćenju. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here