Za neke je stranačka iskaznica HDZ-a vrijednija od tone zlata!

Da su u našoj malenoj zemlji upravna vijeća, odnosno nadzorni odbori kojekakvih državnih, županijskih i gradskih firmi tek zgodan te posve legalan način način zbrinjavanja stranačkih ili partijskih uhljeba i poslušnika, nažalost, i nije nekakva novost.  

No, kad netko u svojoj relativno kratkoj političkoj karijeri, sa samo 32 godine u životnom kalendaru promijeni na desetak fotelja i usput se okiti funkcijama ravnatelja, tajnika i predsjednika, taj fenomen, složit ćete se, ipak zaslužuje medijsku pozornost.

Zavidni životopis

Sve MIhanovićeve fotelje Javne funkcije: - vijećnik u Skupštini županije - predsjednik Skupštine 'Jadroplova' - zamjenik šefa Lučke uprave - predsjednik Upravnog vijeća Županijskih ljekarni - ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije - predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Split - član Komisije za poslovanje HNS-a Stranačke funkcije: - predsjednik mladeži HDZ-a - predsjednik Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a - tajnik županijskog HDZ-a
Sve MIhanovićeve fotelje
Javne funkcije:
– vijećnik u Skupštini županije
– predsjednik Skupštine ‘Jadroplova’
– zamjenik šefa Lučke uprave
– predsjednik Upravnog vijeća Županijskih ljekarni
– ravnatelj Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije
– predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Split
– član Komisije za poslovanje HNS-a
Stranačke funkcije:
– predsjednik mladeži HDZ-a
– predsjednik Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a
– tajnik županijskog HDZ-a

Junak naše priče je Ante Mihanović, mlađahna perjanica lokalnog HDZ-a kojemu je stranka, naime, prije nekoliko dana na vrlo originalan način čestitala rođendan – imenovanjem za predsjednika Upravnog vijeća Kliničkog bolničkog centra Split, druge po veličini zdravstvene ustanove u državi. Čime je to Mihanović, inače tajnik splitsko-dalmatinskog HDZ-a, zaslužio, te koje su mu kvalifikacije za jedan takav odgovoran posao, osim što naravno posjeduje stranačku iskaznicu trenutno najjače političke opcije u Hrvatskoj, nismo uspjeli doznati… Doznali smo, međutim, da već gotovo deset godina neumorno skuplja titule, i to tako pedantno da bi mu na životopisu pozavidjeli i puno stariji kolege. Prema nama dostupnim informacijama, vjerovali ili ne, ovaj svestrani mladić koji se može pohvaliti da je završio Pravni fakultet u Splitu do sada je obavljao dužnost predsjednika mladeži HDZ-a, zatim predsjednika Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a, bio je vijećnik HDZ-a u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, predsjednik Skupštine “Jadroplova”, zamjenik šefa Lučke uprave (dobio posao s navršenih 26 godina, op. a), predsjednik Upravnog vijeća Županijskih ljekarni, da bi trenutno obnašao funkciju tajnika županijskog HDZ-a, ravnatelja Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije i predsjednika Upravnog vijeća KBC-a Split. Dodajmo tome i da ga je stranački kolega Alojzije Šupraha, gospodin koji je kao čelnik županijskog nogometnog saveza u alkoholiziranom stanju prema izvještaju policijskih službenika nasrnuo na bivšeg predsjednika Hajduka Marina Brbića, postavio i u Komisiju za novčano-materijalno poslovanje HNS-a. Uistinu impresivno.

Svadbeni dar

I dok je njegovo imenovanje na čelno mjesto Upravnog vijeća KBC-a izazvalo tek podsmijeh u bolničkim krugovima i zgražanje političkih protivnika, Mihanovićevo preuzimanje funkcije ravnatelja Županijskih ljekarni, uhodane firme koja se može pohvaliti s više od 200 milijuna kuna godišnjeg prometa, prije točno dvije godine iznenadilo je i lokalne HDZ-ovce. Podsjetimo, na funkciji šefa Ljekarni zamijenio je stranačkog kolegu Matu Portolana, inače šefa Hrvatske ljekarničke komore. Slučajno ili ne, baš u tjednu kada se oženio kolegicom iz stranke Ivom Batinić, pa su mu nova fotelja i lijepa plaćica koja ide s njom ujedno bile i najbolji svadbeni dar. Premda su ga kolege, dodajmo i to na kraju, smatrale pulenom Jadranke Kosor, bivše premijerke i predsjednice HDZ-a koja je žezlo preuzela nakon što je pod čudnim okolnostima abdicirao Ivo Sanader, upućeni u događanja u stranci tvrde da je mlada zvijezda rođena pod skutima Ante Sanadera, aktualnog potpredsjednika Sabora i bivšeg splitsko-dalmatinskog župana. (Slobodna Dalmacija)

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here