Zbog požara nošenog orkanskom burom, sinoć policija evakuirala 200 ljudi u Zatonu kod Nina!

Sinoć u 22,16 sati izbio je požar na otvorenom prostoru  između Nina i Zatona

Odmah po dojavi, na teren su upućeni vatrogasci JVP Zadar i policijski službenici.

Vatra potpomognuta jakim vjetrom (burom) približila se rubnim kućama u mjestu Zaton, zbog čega su oko 23,30 sata policijski službenici započeli  s preventivnom evakuacijom mještana kako ne bi došli u opasnost. U evakuaciji mještana su sudjelovali policijski službenici Prve policijske postaje Zadar i Interventne jedinice policije koji su, između ostalog sa službenim vozilima  evakuirali oko 200-ak mještana iz 70-ak vatrom ugroženih objekata. Evakuirani mještani su smještenih kod rodbine, prijatelja i poznanika u središtu Zatona, dalje od požara.

Požar je ugašen oko 1,30 sati. Ozlijeđenih nema, te je državna cesta D 306 zbog požara bila zatvorena od 23 do 02 sata. Tijekom noći, nakon što je požar ugašen i stvoreni  sigurnosni uvjeti, mještani su se vratili svojim kućama.

Vatrogasci i policijski službenici i dalje se nalaze na mjestu događaja te je u tijeku je kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg će se na mjestu događaja provesti očevid, kojim će se utvrditi uzrok požara, materijalna šteta te ostale okolnosti  požara.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here