Žrtve Vedrana Uranije i Predraga Duševića uhvaćene u lovu na mutnom!

Sutkinja Trgovačkog suda u Zadru Katarina Zdunić prepoznala je na vrijeme lov u mutnom u režiji nekolicine klaunova kada je odbacila radničke tražbine u stečaju tvrtke Croatia Zadar Line

74 bivša radnika uporno traži isplatu otpremnina iako su svjesni da na iste nemaju pravo niti su ikad imali pravo. To je poznato i kolovođama ovog lova u mutnom koji su htjeli naplatiti 4,6 milijuna kuna. Riječ je, dokazano je na sudu, o nepostojećem dugu, pa bi naplata nepostojećeg duga trebala predstavljati kazneno djelo. Ipak, taj dio ostavljamo sudu.

Isto tako bi se sud možda mogao pozabaviti i mogućim govorom mržnje kao teškim kaznenim djelom. Naime, kolovođe jalovog radničkog ustanka godinama urlaju i trabunjaju o nekakvim otpremninama te huškaju bivše radnike da javno govore budalaštine.

Ipak, najvažnije u cijeloj ovoj priči je pojašnjenje sljedeće rečenice objavljene u medijima: “ Prema izvješću stečajnoga upravitelja Frane Zvonimira Negra utvrđeno je kako skupina bivših zaposlenika nije zatečena kod stečajnog dužnika na dan otvaranja stečajnog postupka, ali je prijavila svoje tražbine za otpremnine s oko 2,5 godine zakašnjenja, zbog čega su odbačene kao zakašnjele“.

Bivši radnici vrlo  dobro znaju, ali bi ih javno trebalo pitati gdje su bili i zašto su zakasnili sa prijavom potraživanja. Najbolji odgovor na to pitanje bi trebao znati poznati zadarski uhljeb, lažni utemeljitelj i ulični performer Predrag Dušević koji je u to vrijeme bio član Nadzornog odbora Croatia Zadar Linea. Kasnije je bio sindikalni povjerenik u tvrtki Prijevoz putnika d.o.o. Pitanje je i zašto notorni Vedran Uranija besramno ustraje u svojim jalovim traženjima nepostojećih dugova? Dok se Vedran Uranija bavi nepostojećim dugovanjima i huškanjem naivaca na jalove prosvjede i moguća kaznena djela, nadležne institucije bi se trebale baviti s njim.

Primjerice, dobro bi bilo da Vedran Uranija objasni gdje su mu danas ortaci iz lažne sindikalne podružnice ovjerene lažnim pečatom kojeg je posebno blagoslovio korumpirani županijski dužnosnik poznatiji kao plutajući moreplovac. Vedranu Uraniji je sve lako. Zaprijetiti se tužbama, Strassbourgom, dolaskom na Markov trg, sve u maniri bojanja kose u vinsko crvenu ili pudranja lica. Javnost očekuje onda da i s lakoćom objasni kako je izmislio nepostojeću sindikalnu podružnicu i kako je s korumpiranim plutajućim moreplovcem sve zapečatio krivotvorenim biljegom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here